Søg
 

Politik - Region Sjælland

Region Sjælland er en politisk styret myndighed, med 41 folkevalgte politikere i Regionsrådet. Regionsrådet tager beslutninger om sygehuse, psykiatri, klima, erhverv, trafik, kultur, miljø mm.

 

 
  

Valg til regionsrådet

 
Der er regionsrådsvalg hvert fjerde år. Næste valg er 16. november 2021. Find info om valget, hvordan du stiller op og resultater, mandatfordelinger samt konstitueringsaftaler fra valgene siden 2009.

 

Regionsrådsformanden

 ​
Heino Knudsen er regionsrådsformand og desuden formand for forretningsud-valget. Hein​o Knudsen er valgt ind i Regionsrådet for Socialdemokratiet for perioden 2018-2021.
pixWide.png

Regionsrådsmøder​

 
Regionsrådsmøderne bliver holdt i Regionshuset i Sorø. Du kan overvære møderne eller følge dem live på web-tv.
pixWide.png

Regionsrådet

 
Regionsrådet består af 41 medlemmer, som alle valgt for en 4-årig periode.
Læs om medlemmerne og regionsrådets strategier.
pixWide.png

Økonomisk tilskud til politisk arbejde

 
Her kan du læse om reglerne for tilskud til politisk arbejde (partistøtte) og finde kandidatlisterne med oplysninger om private og anonyme bidrag.

Politiske udvalg og netværk​

 
Find regionsrådets udvalg, de tværgå-ende netværk samt udvalg på tværs af region, kommune, erhvervsliv og interesseorganisationer.

Få indflydelse

 
Som borger i Region Sjælland har du mulighed for at få indflydelse på regionsrådets beslutninger. Du kan bl.a. dele din idé med regionsrådsformanden eller stille spørgsmål til regionsrådet.

 

Høringer

 
Få overblik over aktuelle politiske sager, som er til høring i Region Sjælland og kom med dine kommentarer.

Dagsordener og referater​

 
Find dagsordener og referater for møder i regionsrådet samt de af regionsrådet nedsatte udvalg. Derudover kan du finde referater fra praksisplanudvalget, sundhedskoordinationsudvalget og styregruppe for sundhedsarbejde. 

 

Vedtægter, retningslinjer og vederlag

 
Her finder du de vedtægter og retnings-linjer, som regulerer Regionsrådets arbejde. Du kan også se hvilke vederlag, rådets medlemmer modtager.

 

Nyheder om politik

 
Find seneste nyheder om politik i Region Sjælland.

 Region Sjælland valg '21
     
​​ ​​​
Link til denne side:
Andre sider under Politik