Søg
 

Overholdelse af sociale klausuler

​Region Sjælland ønsker at bidrage til, at flere unge kan få en praktikplads. Det er vigtigt for udviklingen i regionen, at de unge, der ønsker en erhvervsuddannelse, har mulighed for at få en praktikplads her i regionen.
 
I Region Sjællands Vækst- og udviklingsstrategi er én af målsætningerne netop at flere unge skal have en kompetencegivende uddannelse. Bl.a. indenfor håndværksfagene er der risiko for mangel på kvalificeret arbejdskraft. Dette kræver uddannelsespladser.
 
Region Sjællands samarbejdspartnere skal bidrage til regionens målsætning på dette område. Derfor stilles der krav i regionens kontrakter om, at der skal anvendes lærlinge og elever.
Region Sjælland stiller et generelt krav om, at leverandører beskæftiger lærlinge og elever i et omfang, der er tilsvarende til det, der er sædvanligt i den pågældende branche. Ved større kontrakter stilles der konkrete krav om beskæftigelse af lærlinge og elever.
 
Som leverandør til Region Sjælland skal du sikre dig, at du beskæftiger lærlinge, elever og praktikanter i et omfang, som fremgår af den sociale klausul om uddannelses- og praktikaftaler.
 
For at leve op til klausulens krav skal du derudover gøre to ting:
 
  • På byggemøder og driftsmøder rapportere om omfanget af beskæftigede lærlinge, elever og praktikanter
  • Have relevant dokumentation klar til skrivebordskontroller og uanmeldte besøg fra intern kontrolenheden.
  • Sådan dokumenterer du, at sociale klausuler bliver overholdt
  • Intern kontrolenheden kan kræve skriftlig dokumentation på omfanget af lærlinge, elever og praktikanter. Dokumentation omfatter ansættelsesbevis, uddannelsesaftale, praktikantplan, timesedler og lønsedler samt evt. annoncering efter lærlinge og elever, og udtalelse fra teknisk skole eller tilsvarende skole.
  • Medarbejdere skal kunne dokumentere deres identitet ved at fremvise billedlegitimation.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
14.01.19
Opdateret
18.12.19
Link til denne side:


 

 Kontakt

 
Intern Kontrolenhed
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 22 40 00 11