Søg
 

E-læringskursus i forbedringsarbejde

Kurset består af syv lektioner med tilhørende quizzer, som vil introducere dig til de vigtigste teoretiske og praktiske emner, der er knyttet til anvendelse af Forbedringsmodellen som metode.


E​-læringskurset er lavet til dig, som arbejder med eller skal til at arbejde med forbedrings- og kvalitetsarbejde. Kurset er produceret af RegionH E-læring på foranledning af de fem regioner i Danmark samt Danske Regioner. Teksten til e-læringskurset er forfattet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Når du vil tage en lektion eller quiz, skal du blot logge ind med din e-mail og navn.

Lektion 1 – Forbedringsmodellen

I denne lektion lærer du hvad forbedringsmodellen består af. Efter lektionen vil du kunne identificere problemer, forstå de 3 spørgsmål i modellen, kende til PDSA-cirklen og forstå småskalaafprøvning. Varighed ca. 20 min.

Tag Lektion 1 her
Tag Quiz 1 
her 

Lektion 2 – Formulering af mål

Denne lektion handler om de første spørgsmål i Forbedringsmodellen: Hvad ønsker vi at opnå? Du lærer hvordan du formulerer et tydeligt, målbart mål, som kan bruges i forbedringsarbejdet. Varighed ca. 20 min.

Tag Lektion 2 her
Tag Quiz 2 her

Lektion 3 – Brug af data til forbedring

I denne lektion lærer du om Forbedringsmodellens andet spørgsmål: Hvordan ved vi, at en forandring er en forbedring? Du vil lære hvorfor det er vigtigt at lave målinger i forbedringsarbejdet, forstå forskellen på data til forbedringsarbejde, forskning og kvalitetsovervågning, samt basale principper i præsentation af data. Varighed ca. 15 min.

Tag Lektion 3 her
Tag Quiz 3 her

Lektion 4 – Indikatorer og plan for dataopsamlingen

Denne lektion knytter sig til andet spørgsmål i Forbedringsmodellen. Du lærer hvordan du kan opstille indikatorer og lave en plan for indsamling af data. Du lærer også om de 3 typer indikatorer: Resultat-, Proces- og Ulempeindikator. Varighed ca. 20 min.

Tag Lektion 4 her
Tag Quiz 4 her

Lektion 5 – Analyse af data

I denne lektion lærer du, hvordan du kan analysere data til forbedring. Du vil lære om variation, og om hvorfor det er vigtigt i relation til forbedringsarbejde. Du vil lære om seriediagrammet og hvordan det fortolkes. Du vil også høre om kontroldiagrammer. Varighed ca. 25 min.

Tag Lektion 5 her
Tag Quiz 5 her

Lektion 6 – Forandringsteori og forandringskoncepter

I denne lektion lærer du om forandringsteori og forandringskoncepter - herunder brug af driverdiagrammer til generering af ideer til testning. Varighed ca. 10-15 min.

Tag Lektion 6 her
Tag Quiz 6 her

Lektion 7 – Småskalaafprøvning

I denne lektion vil du lære om udvikling af idéer og afprøvning af forandringer vha. PDSA-cirklen. Du lærer hvordan du udarbejder småskalaafprøvninger og hvordan afprøvning forgår som en iterativ proces.

Tag Lektion 7 her
Tag Quiz 7
her

Lektionskort

Til hver lektion i kurset er der udarbejdet et såkaldt lektionskort. Kortet sammenfatter de vigtigste emner som lektionen indeholder på én side. Du kan downloade de 7 lektionskort her:

Lektionskort 1

Lektionskort 2

Lektionskort 3

Lektionskort 4

Lektionskort 5

Lektionskort 6

Lektionskort 7Logoer e-læring Forbedringsakademiet.jpg

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
24.03.17
Opdateret
11.03.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Data og udviklingsstøtte
Forbedringsakademiet
Alléen 15
4180 Sorø


Rasmus Hansen
Tlf. 31 31 05 02
Mail: rasha@regionsjaelland.dk


Om Region Sjælland

Find fakta, budget og mange andre informationer.