Jura og Forhandling sørger for samarbejdet med regionens privatpraktiserende sundhedsleverandører, også kaldet praksissektoren. Det er de almen praktiserende læger, speciallæger, fysioterapeuter, psykologer, kiropraktorer og fodterapeuter.
De store linjer i samarbejdet er reguleret i de landsdækkende overenskomster for områderne, men hvordan overenskomsterne konkret skal udmøntes i Region Sjælland planlægges her i enheden. Det er et arbejde, der sker i samarbejde med leverandørernes faglige organisationer, kommunerne i regionen, patientforeninger og andre samarbejdspartnere.
Det er også i Jura og Forhandling, at man finder de juridiske kompetencer i Det Nære Sundhedsvæsen.
Vores opgaver
Hovedopgaverne i Jura og Forhandling er:
- Sekretariatsbetjening af samarbejdsudvalg og praksisplanudvalget i regionen.
- Sagsbehandling, overenskomstfortolkning, planlægning og udvikling inden for praksissektoren. Det er for eksempel:
- Analyser af befolkningsudviklingen og fremtidige behandlingsbehov i Region Sjælland
- Behandling af konkrete sager om for eksempel efterlevelse af overenskomsterne
- Planlægning og understøttelse af udviklingsprojekter og indsatser, som for eksempel hvordan lægedækningen sikres i hele regionens geografi.
Alle brikkerne i det puslespil det er at leve op til forpligtigelsen om at sikre praksisområdets sundhedstilbud i Region Sjælland, og alle opgaver der udføres i et tæt samarbejde med praksisområdets mange andre interessenter.
- Juridisk understøttelse af arbejdet i Det nære Sundhedsvæsen, herunder behandling af borgerklager, anmodninger om aktindsigt med videre.
Hvem vi er
I Praksisområdet og Jura består enheden af en funktionschef og otte konsulenter, som holder til i Regionshuset i Sorø.
KAP-S - Kvalitet i Almen Praksis
KAP-S, Kvalitet i Almen Praksis, fungerer som en service- og støttefunktion for praktiserende læger og deres klinikpersonale i Region Sjælland.
Samtidig er vi sekretariat for Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget (KEU) i Region Sjælland, som ifølge overenskomsten mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation PLO sætter rammen for regionens kvalitetsudvikling og efteruddannelse i almen praksis.
Vores opgaver
Vores opgaveområder er udstukket i overenskomsten og omfatter:
- Kvalitetsudvikling, herunder støtte til etablering og arbejde i klynger og hjælp til fremskaffelse af data til brug for det datadrevne kvalitetsarbejde
- Efteruddannelse og DGE – Den Gruppebaserede Efteruddannelse
- Praksisudvikling, organisation og ledelse POL-S samt rekruttering
- IT og data.
Det daglige arbejde består af konsulentfunktioner for de praktiserende læger, for eksempel i form af sparring og kurser i ledelse og organisationsudvikling i praksis, håndtering af personale, trivsel, samarbejde og eventuelle konflikter.
Datakonsulenterne fra KAP-S bistår praksis med implementering af forløbsplaner, dataudtræk, it-sikkerhed, virtuelle konsultationer og meget andet.
Vi er også arrangør og tovholder på arrangementer til inspiration og udvikling for læger og praksispersonale, f.eks. praksisdage og praksispersonaledage med faglige oplæg og workshops.
Hvem er vi
KAP-S indgår i en struktur baseret på overenskomsten mellem regionerne og de praktiserende læger, men fysisk holder vi til i Regionshuset i Sorø.
Vores kontor består af en sekretariatsleder, en chefkonsulent, en specialkonsulent, en administrativ medarbejder og to datakonsulenter. Derudover har vi fire fast tilknyttede lægelige konsulenter.
Mere information
Vi har vores egen hjemmeside, hvor vi løbende lægger nyheder op, og det er muligt at få indblik i vores forskellige aktiviteter. Derudover er det muligt at tilmelde sig vores nyhedsbrev, som udsendes ca. fire gange årligt. Vi er også aktive på Facebook, hvor vi løbende har opslag.