Holbæk Sygehus indleder ny forskning i overvægtige børns blodtryk

Pressemeddelelse: Fredag d. 16. december 2011

Foreløbige studier fra enheden for overvægtige børn på Holbæk Sygehus viser, at omkring halvdelen af svært overvægtige børn og unge, der kommer på Julemærkehjem, lider af forhøjet blodtryk.

De foreløbige resultater er netop blevet offentliggjort i det ansete tidsskrift Journal of Hypertension. Studiet viser, at cirka 50 procent af svært overvægtige børn og unge har enten gråzoneforhøjet blodtryk, eller grad 1 eller grad 2 forhøjet blodtryk.

Vægttab hjælper effektivt, og der er en bevaret positiv effekt af vægttab efter selv 28 måneders pågående vægtøgning, oplyser ph.d. og overlæge Jens-Christian Holm, der er leder af Holbæk Sygehus´ enhed for overvægtige børn.

- En del af børnene, som er inkluderet i behandlingen hos os, har været i behandling på Julemærkehjemmene, og resultaterne viser, at indsatsen på Julemærkehjemmene har gavnlig effekt i op til to år efter, børnene har været der, siger Jens-Christian Holm.

Nyt forskningsprojekt
De foreløbige studier danner baggrund for ny forskning i samarbejde mellem leder af enheden for overvægtige børn, Jens-Christian Holm fra Børneafdelingen og professor Hans Ibsen fra Medicinsk Afdeling, kardiologisk afsnit på Holbæk Sygehus. Læge Kristian Hvidt er indskrevet som ph.d. studerende i det nye samarbejdsstudie. Formålet er at undersøge graden af forhøjet blodtryk hos svært overvægtige børn og unge via state of the art kardiologiske metoder.

Foto af Jens-Christian Holm (jpg)

04.01.12
20.01.12