Søg
 

Vagtskifte i Køge og Roskilde

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 01. april 2014

Henrik Villadsen afløser Ib Steen Mikkelsen som sygehusdirektør

50-årige Henrik Villadsen tager over i dag som direktør for Roskilde og Køge sygehuse efter Ib Steen Mikkelsen, som har valgt at gå på pension efter 29 år som sygehusdirektør.

Henrik Villadsen er uddannet speciallæge (kardiolog) og civiløkonom (HD i organisation) og har desuden både en Ph.d. samt en Master i Health Management. Han kommer fra en stilling som direktør på Odense Universitetshospital. Før det var Henrik Villadsen i en årrække lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland, så han har stor erfaring med både ledelse og i at opbygge højt specialiserede funktioner.

- Jeg glæder mig til opgaven med at fortsætte den udvikling af Roskilde og Køge sygehuse, som Ib Steen Mikkelsen og de mange dygtige medarbejdere har sat formået at skabe gennem årene. Sygehusene er respekteret for deres høje faglige standard, og der er samtidig et stærkt økonomisk underlag, som skaber optimale vilkår for også i fremtiden at kunne tilbyde borgerne i Region Sjælland de absolut bedste behandlinger, siger Henrik Villadsen, der ikke mindst ser frem til udfordringen med at opbygge Universitetssygehus Køge.

Dyreste byggeri

Med en forventet færdiggørelse i 2020 bliver det nybyggede Universitetssygehus Køge flagskibet blandt sygehusene i Region Sjælland og hovedsæde for en lang række specialer og samtidig også for forskningen i regionen.Sygehusbyggeriet i Køge har et budget på 4 mia. kr. og er det dyreste byggeprojekt i Region Sjællands historie.

 - Vi står med de bedste forudsætninger for at skabe noget helt unikt til glæde for vores borgere, konstaterer Henrik Villadsen, der især vægter samspillet med netop borgerne højt.- Vi skal arbejde hen mod at få involveret borgerne/patienterne, så de føler samme stolthed over og tilfredshed med vores sygehuse, som medarbejderne gør. Så de bliver opfattet som netop ”vores sygehuse”. Et sygehus er et sted, hvor vi mødes som mennesker, og når vi hele tiden holder os for øje, at det hele dybest set handler om mennesker og menneskeskæbner, opnår vi også de bedste resultater rent fagligt.

 

Kontaktoplysninger for pressen

Sygehusdirektør Henrik Villadsen, tlf. 28 95 27 28

Oprettet
01.04.14
Opdateret
01.04.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52