Søg
 

Tømrere kan snart uddannes i Asnæs

Pressemeddelelse: Torsdag d. 22. november 2018

Region Sjælland støtter op om en ny tømreruddannelse i Asnæs. Jeg glæder mig over, at vi får styrket uddannelsesdækningen i Nordvestsjælland, lyder det fra udvalgsformand Julie Jacobsen.

​Region Sjælland har en vigtig opgave i forhold til at sikre, at der er en god uddannelsesdækning for alle unge i regionen. Derfor bakker Region Sjællands Udvalg for erhverv, uddannelse, innovation og grøn omstilling op om EUC Nordvestsjællands ansøgning om at udbyde Grundforløb 2 Tømrer i Asnæs.
 
- Vi skal op på, at 95 procent af en ungdomsårgang tager en ungdomsuddannelse, og der er et stykke vej endnu i Nordvestsjælland. Derfor er det vigtigt, at vi udvikler nye uddannelser, så vi kan få flere med. Jeg glæder mig over, at vi får styrket uddannelsesdækningen i Nordvestsjælland med den nye tømreruddannelse, siger Julie Jacobsen, formand for Udvalget for erhverv, uddannelse, innovation og grøn omstilling i Region Sjælland.
 

Vigtigt med kort transport 

Flere undersøgelser understreger, at transportafstand til en ungdomsuddannelse har stor betydning for både søgningen til uddannelserne og fastholdelsen på uddannelserne:
 
- Vi skal sikre uddannelser tæt på der, hvor de unge er. Ellers får de ikke en uddannelse. Nordvestsjælland et et af de områder  i Region Sjælland med flest unge på overførelsesindkomster. Derfor er etableringen af Grundforløb 2 Tømrer i Asnæs en vigtig milepæl i arbejdet med at sikre flere unge får en erhvervskompetencegivende uddannelse netop her, siger udvalgsformand, Julie Jacobsen.
 
Det første hold på tømreruddannelsen i Asnæs forventes optaget i 2019.

Kontaktoplysninger for pressen

Julie Jacobsen - formand for Udvalget for erhverv, uddannelse, innovation og grøn omstilling i Region Sjælland - 93 57 77 23

Pressevagten i Region Sjælland - 57 87 50 52​


Oprettet
22.11.18
Opdateret
22.11.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52