Søg
 

Professor i kræftforskning til Næstved Sygehus

Pressemeddelelse: Mandag d. 27. maj 2013

Næstved Sygehus får tilknyttet en af Europas eksperter i strålebehandling, professor Jürgen Dunst, der kommer fra Universitetshospitalet i Lübeck i Tyskland.

Professor Jürgen Dunst er 54 år og har en embedseksamen fra Kiel i Tyskland. Han er speciallæge i stråleterapi i Tyskland og siden 1994 professor i stråleterapi – de først 11 år ved Martin-Luther Universitetet i Halle-Wittenberg og siden 2005 ved universitetet i Lübeck, hvor han også er leder af afdelingen for stråleterapi.

Ledende overlæge for kræftafdelingen på Næstved Sygehus, Niels Henrik Holländer, glæder sig over, at EU-samarbejdet har ledt til en officiel anerkendelse af Jürgen Dunst som adjungeret professor.

Udvikling og udbygning af strålefunktionen i Næstved kan så yderligere udbygges med forskningsprojekter inden for stråleterapi og sikre større muligheder for at tiltrække forskningsmidler.

- Når vi søger om videnskabelige projekter, er hans navn på en ansøgning uvurderlig. Han har den videnskabelige produktion bag sig, som kan sikre, at de videnskabelige projekter, vi sætter i søen, har international standard, siger Niels Henrik Holländer.

- Vi har allerede planer for yderligere samarbejde i det såkaldte Femern Bælt samarbejde, som også vil indbefatte sygeplejeforskning, siger Niels Henrik Holländer.

Kontaktoplysninger for pressen:
Ledende overlæge, Niels Henrik Holländer, Onkologisk Afdeling Næstved Sygehus, Tlf. 40 29 11 86

 
Oprettet
27.05.13
Opdateret
27.05.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52