Søg
 

Verdens største kigge-køer

Pressemeddelelse: Lørdag d. 18. maj 2013

Præhospital Dag i Region Sjælland slog alle rekorder.

En stigevogn fra Næstved Brandvæsen tilbød dagens højest beliggende udkigsplatformteam

​Normalt er kigge-køer og blå blink ikke en specielt god eller velset kombination, men én gang om året gøres der en undtagelse: Når Præhospitalt Center i Region Sjælland holder åbent hus og viser hele sit beredskab og samtlige blå blink frem.

Den gamle Gardehusarkaserne i Næstved lagde for andet år i træk areal til, da Præhospital Dag løb af stablen i dag – og slog alle rekorder! Vejrguderne viste sig fra deres suverænt bedste side i år, og da begivenheden samtidig var koordineret med et lignende arrangement i Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening lige om hjørnet, var der lagt op til den største tilstrømning, siden Præhospital Dag havde premiere for fire år siden.

Allerede tyve minutter før åbningen kl. 10 begyndte folk at komme, og sådan fortsatte det bare i de fem timer, der var sat af til præsentationen af regionens beredskab. Ambulancer, akutbiler, politi- og brandbiler var blandt trækplastrene, og som toppen af den præhospitale kransekage kom også både akutlægehelikopteren og dens ”storebror”, JRCC redningshelikopteren fra Tune, en tur forbi.

- Det er altid vanskeligt at bedømme helt præcist, hvor mange mennesker der tog imod vores invitation. Det er jo et gratis arrangement, og vi går ikke rundt og tæller, men hvis jeg skal komme med et forsigtigt skøn, har vi haft besøg af små 4.000 gæster, og det har vi aldrig prøvet før, fortæller præhospital direktør i Region Sjælland, Benny Jørgensen.


Anton på tre år har selv en politimotorcykel hjemme i Sorø, men den er på tre hjul og blegner lidt i sammenligningen med en rigtig én. Med tungen – næsten - lige i munden og farmand Lasse Fjelsted ved sin side klarer Anton dog skiftet i fin stil.

 

Sydpå næste år

Til sammenligning blev antallet af besøgende sidste år opgjort til omkring 2.500, men Næstved får ikke chancen for at sætte endnu en rekord næste år, for Præhospitalt Center har lagt den strategi, at alle hjørner af regionen skal have muligheden for at opleve beredskabet. Derfor vender man næste år blikket mere sydpå, og ifølge Benny Jørgensen bliver det i Nykøbing Falster- eller Mariboområdet, at Præhospital Dag 2014 kommer til at finde sted:

- Vi har ikke lagt os fast på placeringen endnu. Til gengæld ligger det i vores strategi, at vi laver arrangementet samme sted to år i træk, fordi vi så i år nummer to kan drage fordel af at have fået kendskab til og styr på logistikken i lokalområdet. Det er et stort set-up, vi har haft omkring 150 hjælpere i aktion alene i dag, så det vil nok blive for stor en udfordring for os, hvis vi skulle finde et nyt sted hvert år.


Akutlægehelikopteren var et af de store tilløbsstykker, men da den store JRCC redningshelikopter lagde an til landing, måtte den dog finde sig i, at folk for en kort stund vendte den ryggen.

 

Sådan så den ud, hitlistens nummer et på Præhospital Dag i Næstved, redningshelikopteren fra Tune.

 Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland   

 

 

 

Oprettet
18.05.13
Opdateret
09.05.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52