Søg
 

Patienternes tilfredshed kommer i første række

Pressemeddelelse: Onsdag d. 23. april 2014

Happy Or Not? Sådan hedder en af metoderne til at måle patienttilfredsheden på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Patienternes input er afgørende for, at vi kan blive endnu bedre, lyder det fra sygehusdirektør Vinni Breuning.

På Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse er patienttilfreds blevet en fast del af arbejdsskemaet. Hver uge interviewer personalet en række patienter og uddeler spørgeskemaer om emner, hvor der er potentiale for at forbedre patienternes oplevelse af sygehuset og de enkelte afdelinger. Patienternes svar bliver herefter behandlet, og mulige forbedringsforslag bliver besluttet.

- Det er vigtigt, at vi lytter til patienterne. Det er dem, der kan hjælpe os med at blive endnu bedre og i sidste ende betyder det bedre patientforløb og behandling, udtaler sygehusdirektør Vinni Breuning.

De ugentlige interviews og spørgeskemaundersøgelser på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse skal ikke erstatte den årlige LUP (Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser), men er et supplement til at forbedre patienttilfredsheden på de tre sygehuse.


Den elektroniske Happy Or Not-stander er placeret lige ved udgangen til Ortopædkirurgisk Afdeling. Her kan patienterne helt anonymt give afdelingen en karakter i form af en smiley.

Happy Or Not?

I Ortopædkirurgisk Afdeling på Næstved Sygehus og Slagelse Sygehus har de, udover de ugentlige interviews og spørgeskemaundersøgelser, også fundet en hurtig metode at måle patienttilfredsheden på. Siden 1. marts har patienterne haft mulighed for at bedømme afdelingerne på en elektronisk ’smileystander’, der går under navnet Happy Or Not. Det er et system, der blandt andet også bliver brugt mange større indkøbssteder som for eksempel Elgiganten og IKEA, hvor standeren er placeret lige ved udgangen og spørger til kundens oplevelser.

- Med standeren får vi mulighed for at høre, hvad vores patienter tænker om os lige nu og her, og det giver os mulighed for at udvikle os. På nogle områder kan man godt sammenligne vores patienter med kunder i en forretning, da vi også er afhængige af at have tilfredse ’kunder’ i vores afdeling. Hvis vores patienter ikke er tilfredse med os, kan de jo vælge at få behandlet deres hofte eller knæ et andet sted, siger Jens-Erik Varmarken, ledende overlæge i Ortopædkirurgisk Afdeling på Næstved Sygehus.

- Det er ikke noget nyt for vores afdeling at være i tæt dialog med vores patienter. Nogle gange om måneden holder vi formøder for alle de patienter, der skal gennemgå enten en knæ- eller hofteoperation. Her informerer vi om alle praktiske forhold i forbindelse med operationerne, og patienterne får mulighed for at stille deres spørgsmål. Det er vores erfaring, at det skaber stor tryghed for patienterne at blive hørt, og samtidig får vi også mulighed for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dem, siger Jens-Erik Varmarken.

Kontaktoplysninger for pressen
 

Vinni Breuning, sygehusdirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, tlf. 56 51 38 02/58 55 90 01

Jens-Erik Varmarken, ledende overlæge, Ortopædkirurgisk Afdeling, Næstved Sygehus, tlf. 56 51 41 89/23 48 57 92

 

Oprettet
23.04.14
Opdateret
23.04.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52