Søg
 

Overvægtige børn taber sig med familiens hjælp

Pressemeddelelse: Mandag d. 25. august 2014

Et nyt projekt mellem Næstved Kommune og Næstved Sygehus inddrager hele familien i en indsats for overvægtige børn. For 11-årige Kristian Kaarup betyder det indtil videre et vægttab på 4 kilo og motivation til at fortsætte den sunde livsstil.

Siden februar 2014 har Børneambulatoriet på Næstved Sygehus og Næstved Kommune samarbejdet om at nedbringe antallet af overvægtige børn i Næstved og hjælpe med at ændre familiens vaner og livsstil, som er årsag til overvægten.

- Vi ved, at mange overvægtige børn tager på igen, når de har tabt sig. Derfor er det vigtigt, at hele familien bliver inddraget og er engagerede, når et barn har brug for at tabe sig. Sammen med Næstved Kommune fokuserer vi på at skabe en rød tråd, udviske overgangene mellem sygehus og kommune og tilbyde hjælpen så tæt på familiens hjem som muligt, siger Hanne Schjøning, ledende oversygeplejerske på Børneafdelingen.

Sygeplejerske Annemarie Hald Nielsen måler Kristian Kaarups vand- og fedtprocent, muskelmasse og BMI på Børneambulatoriets nye kropsanalysevægt, som Trygfonden har doneret penge til.

Kiloene rasler af

Målgruppen i projektet er børn og unge i Næstved Kommune mellem 5 og 18 år, der er blevet henvist af deres læge eller sundhedsplejerske. En af dem er 11-årige Kristian Kaarup, der har tabt 4 kilo, siden han kom med i projektet i juni. Han går jævnligt til kontrol i Børneambulatoriet for at blive vejet og få en snak om sunde madvaner, motion og ikke mindst, hvordan han og hans familie fortsætter og fastholder vægttabet.

Både den fysiske og psykiske sundhed er vigtig i projektet. Børnene bliver blandt andet også tilbudt at komme i onsdagscafé, hvor der hver uge er forskellige temaer på programmet, for eksempel kroppen, sundhed, mobning og grænser.

Flere grøntsager i kødsovsen

I den kommunale del af projektet kommer forældrene på kursus om blandt andet at lave sund og nærende mad.

- Sommetider handler de dårlige madvaner om, at forældrene mangler inspiration til, hvordan de kan lave god og sund mad. Flere grøntsager i kødsovsen gør også en stor forskel og så viser vi dem, hvordan de sammen med børnene kan gøre det sjovt og hyggeligt at lave mad. De får samtidig mulighed for at møde og dele erfaringer med andre familier, der også kæmper med overvægt, fortæller Mie Majgaard, projektleder i Næstved Kommune.

 

Sundhedsministeriet har givet 4,1 millioner kroner til samarbejdet mellem Næstved Kommune og Børneambulatoriet på Næstved Sygehus.
 

 

Kontaktoplysninger for pressen:
Hanne Schjøning, ledende oversygeplejerske, Børneafdelingen Næstved Sygehus, tlf. 24 60 58 27

 

Mie Majgaard, projektleder, Næstved Kommune, tlf. 51 24 08 86
Lene Kaarup, Kristian Kaarups mor, tlf. 26 71 81 46

 

Oprettet
25.08.14
Opdateret
31.10.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52