Søg
 

Oprustning af karkirurgi på Slagelse Sygehus

Pressemeddelelse: Fredag d. 23. august 2013

Region Sjælland opruster den karkirurgiske behandling på Slagelse Sygehus. Det betyder, at den fremtidige behandling vil blive øget betragteligt, der kommer speciallæger i døgnberedskab, og der er ansat tre nye speciallæger i karkirurgi.

​Tidligere skulle patienter med akut karkirurgisk behandlingsbehov til Odense Universitetshospital eller Rigshospitalet i aften- og nattetimerne. Fra 1. november 2013 vil der blive etableret en akutfunktion på Slagelse Sygehus, som tager sig af karkirurgiske patienter døgnet rundt, og fra 1. december 2013 vil Karkirurgisk Afdeling være en selvstændig enhed på Slagelse Sygehus.

Karkirurgisk Afdeling vil samlet få 18 sengepladser. Det forventes, at der fremover vil blive foretaget 1200 indgreb om året, hvilket er næsten en fordobling af den aktuelle aktivitet. Den største del af behandlingerne vil fortsat være inden for åreforkalkningssygdomme, og dertil vil der blive foretaget omkring 300 indgreb inden for åreknudebehandling, som er ny funktion på Slagelse Sygehus.

- Slagelse Sygehus har de senere år haft en stor produktion af ballonbehandlinger af åreforkalkning i forhold til afdelingens samlede karkirurgiske aktivitet, fortæller Bente Kowal, ledende oversygeplejerske i Kirurgisk Afdeling på Slagelse Sygehus, og tilføjer:

- Med den akutte karkirurgi er den nye afdeling godt rustet til i et samarbejde med sygehusets andre afdelinger og kan imødekomme behovet for moderne behandling.

- Oprustningen vil give afdelingen langt flere muligheder for fleksibilitet og sammenhæng. Der vil komme et større samarbejde med de øvrige sygehuse i regionen og dermed mulighed for hurtigere karkirurgisk afklaring. Det skal gerne betyde færre komplikationer for patienterne, eksempelvis færre amputationer, siger Bente Kowal.

Tre nye speciallæger

Karkirurgisk Afdeling på Slagelse Sygehus ansætter tre nye speciallæger i karkirurgi, som tiltræder i august og september 2013. Herefter vil der være i alt ni speciallæger i Karkirurgisk Afdeling. De tre nye læger er Lisbeth Friis Johansen, Joan Nielsen Meyer og Anna Pelta. Alle tre speciallæger har stor erfaring med akut behandling i de stillinger, de kommer fra.

Lisbeth Friis Johansen bliver ansat som overlæge i Karkirurgisk Afdeling, hvor hun tidligere har været uddannelseslæge. Hun har erfaring som overlæge fra den karkirurgiske afdeling i Kolding og har senest været overlæge på Akutafdelingen på Køge Sygehus.

Joan Nielsen Meyer bliver også ansat som overlæge i afdelingen. Hun kommer fra en stilling som afdelingslæge på Rigshospitalet. Derudover har Joan Nielsen Meyer en master i sundheds-it og erfaring som projektleder ved implementering at it-løsninger i sundhedssektoren.

Anna Pelta er nyuddannet speciallæge og kommer fra en stilling på Rigshospitalet. Hun har tidligere under sin specialistuddannelse været ansat på Slagelse Sygehus.

Oprettet
25.08.13
Opdateret
26.08.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52