Søg
 

Region Sjælland samler kræfterne om regional udvikling

Pressemeddelelse: Mandag d. 01. januar 1900


Erhvervsfremmereformen giver ny udvalgsstruktur i regionen. To udvalg styrkes, og udvalget med ansvar for erhvervsfremme nedlægges.

​Fremover skal Region Sjælland have to stærke udvalg, som arbejder med regional udvikling. Udvalget for Trafik, Infrastruktur og Miljø bliver ved årsskiftet udvidet med fire medlemmer og skifter navn til Udvalget for Regional udvikling. Udvalget for Femern Bælt, Greater Copenhagen og Internationalt samarbejde udvides med to medlemmer. Samtidig nedlægges Udvalget for Erhverv, Innovation, Uddannelse og Grøn Omstilling.
 
- Det er afgørende, at vi kæmper for, at Region Sjælland både nu og i fremtiden er et attraktivt sted at bo og drive virksomhed. Vi ønsker fortsat at stå i spidsen for den regionale udvikling i Region Sjælland, og derfor samler vi nu kræfterne i to udvalg i stedet for tre, siger Peter Jacobsen, formand for Udvalget for T​rafik, Infrastruktur og Miljø.
 
Den nye udvalgsstruktur er en følge af, at regionerne fra årsskiftet ikke længere skal arbejde med erhvervsudvikling og turisme. Dermed forsvinder en del af de opgaver, som udvalget for Erhverv, Innovation, Uddannelse og Grøn Omstilling har haft ansvaret for. Men der er stadig mange store og vigtige opgaver tilbage, understreger Peter Jacobsen.
 
Udvalget for Regional udvikling skal blandt andet sikre rent grundvand, have ansvaret for regionens busser og tog og arbejde for, at regionen har et bredt udvalg af uddannelser. Udvalget for Femern Bælt, Greater Copenhagen og Internationalt samarbejde skal fortsat have fokus på det interregionale samarbejde. En af opgaverne er at sikre, at Femernforbindelsen kommer til at skabe varige arbejdspladser og vækst i Region Sjælland
 
Regionsrådet godkendte mandag en ændring i regionens styrelsesvedtægt, hvor den nye udvalgsstruktur er skrevet ind. Selve beslutningen om ny udvalgsstruktur blev aftalt tidligere på året som led i budgetaftalen for 2019.
 

Fakta: Ny udvalgsstruktur

  • Udvalget for Erhverv, Innovation, Uddannelse og Grøn Omstilling nedlægges.
  • Udvalget for Trafik, Infrastruktur og Miljø overtager opgaverne og vil fremover være Udvalget for Regional udvikling.
  • Udvalget for Regional udvikling, udvides med fire medlemmer og får 13 medlemmer.
  • Udvalget for Femern Bælt, Greater Copenhagen og Internationalt samarbejde udvides med to medlemmer og får i alt ni medlemmer.  

Kontaktoplysninger for pressen

Peter Jacobsen, formand for Udvalget for Trafik, Infrastruktur og Miljø, 20 37 01 05

 

Oprettet
05.11.18
Opdateret
05.11.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52