Søg
 

Nyt tilbud for unge med hjerneskade på Næstved Sygehus

Pressemeddelelse: Torsdag d. 05. december 2013

Center for Neurorehabilitering for Unge er netop åbnet på Næstved Sygehus. Det er et nyt tilbud for unge mellem 15 og 30 år med erhvervet hjerneskade.

​Center for Neurorehabilitering for Unge på Næstved Sygehus er et tilbud til unge mellem 15 og 30 år, som har en erhvervet hjerneskade. Tilbuddet er også til unge i samme aldersgruppe, som har symptomer på en hjerneskade, men som endnu ikke har fået stillet en diagnose. Hjerneskaden kan for eksempel være forårsaget af en ulykke, en hjernesvulst eller en blodprop i hjernen.

Der er ansat speciallæger i neurologi, neuropsykologer, en ergoterapeut, en fysioterapeut, en socialrådgiver, en sekretær og en projektkoordinator i centeret. Deres opgave er at samarbejde, planlægge, prioritere, vurdere og justere genoptræningen i fællesskab med den unge, de pårørende og relevante samarbejdspartnere.

- Det er vigtigt, at vi opdager en hjerneskade hos de unge i tide, så vi kan hjælpe dem til at få et velfungerede liv, siger ledende overlæge på Neurologisk Afdeling på Næstved Sygehus, Helmer Buchardt Pedersen.

- Ofte bliver omfanget af hjerneskaden først opdaget, når en ung starter på en ungdomsuddannelse eller har svært ved at komme ind på eller tilbage på arbejdsmarkedet. Mange personer får aldrig stillet diagnosen hjerneskadet, men de kommer i stedet til at hænge fast i uddannelsessystemet, bliver kørt ud på et sidespor i forhold til arbejdsmarkedet eller har svært ved at leve et normalt liv, siger han videre.

Center for Neurorehabilitering for Unge på Næstved Sygehus er finansieret af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, der har afsat midler til en styrket indsats i 2013-2016 til unge mellem 15 og 30 år med en erhvervet hjerneskade, som ikke er medfødt. På landsplan er der afsat 100 millioner til projektet.

På Næstved Sygehus vil projektet løbe frem til udgangen af 2016.

Teamet - Center for neurorehabilering for unge_446.jpg
Teamet for Center for Neurorehabilitering for Unge på Næstved Sygehus.

Kontaktoplysninger for pressen:
Helmer Buchardt Pedersen, ledende overlæge, Neurologisk Afdeling Næstved Sygehus, tlf. 30 62 39 59

Britta Ortiz, lægefaglig konsulent og projektleder, tlf. 57 87 52 57/ 24 41 09 61

 
Oprettet
05.12.13
Opdateret
05.12.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52