Søg
 

Ny hjælp til voldtægtsofre

Pressemeddelelse: Torsdag d. 20. marts 2014

Ofre for voldtægt eller seksuelt overgreb kan nu få hjælp på et af de to nyåbnede centre for voldtægtsofre i Region Sjælland. Centrene er placeret på Holbæk Sygehus og Nykøbing Falster Sygehus.

Centrene har åbent døgnet rundt, året rundt. Du kan få hjælp både, hvis du netop er blevet voldtaget og hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb længere tilbage i tiden.

- Jeg håber, at de nye centre vil være til stor gavn, og at de, som har behov for det, vil gøre brug af det nye tilbud, siger formand for Regionsrådet, Jens Stenbæk.

Hidtil har voldtægtsofre fra Region Sjælland kunnet benytte sig af det tilbud, som findes på Rigshospitalet. Den lange afstand til Rigshospitalet har betydet, at mange ikke tidligere har fået den nødvendige hjælp, hvilket blev synligt i forbindelse med offentliggørelsen af en rapport fra Sundhedsstyrelsen, hvor det fremgår, at afstanden til et voldtægtscenter har betydning for, om ofrene opsøger et voldtægtscenter eller ej.

- Ved brug for hjælp, kan du både møde op på et af vores centre, hvor en specialuddannet fagperson er klar til at møde dig, men man er også velkommen til at ringe i forvejen, fortæller ledende overlæge Jens Prien-Larsen fra Nykøbing Falster Sygehus.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi har tavshedspligt, og vores absolut fornemmeste opgave er at tage sig af ofre i en meget sårbar situation, fortæller ledende oversygeplejerske Helle Mahler fra Holbæk Sygehus.

Centrene forventer at tage imod over 100 henvendelser om året, og tilbuddet gælder alle aldersgrupper og begge køn.

Læs mere på www.regionsjaelland.dk/sexovergreb.
Centrene kan kontaktes på telefon 58 55 30 60

Det tilbyder centrene

Akut-telefon 58 55 30 60, åbent døgnet rundt, alle årets dage.

Centrene tilbyder samtaler ved en specialuddannet fagperson, ofte en sygeplejerske i den akutte fase, samt opfølgende samtaler med en psykolog.

Forebyggende behandling af infektioner som klamydia og smitsom leverbetændelse

I den akutte fase er der tilbud om at få foretaget en retsmedicinsk undersøgelse ved en retsmediciner, så der efterfølgende er bevismateriale, hvis forbrydelsen meldes til politiet – undersøgelsen foregår på Rigshospitalet.

Hvis overgrebet ligger længere tilbage i tiden, består behandlingen hovedsageligt i psykologsamtaler.

Kontaktpersoner for pressen

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, telefon 57 87 50 26 eller mobil 20 37 11 98
Ledende overlæge Jens Christian Prien-Larsen, Nykøbing F. Sygehus, mobil 30 62 40 11
Ledende oversygeplejerske Helle Mahler, Holbæk Sygehus, mobil 59 48 43 30

Oprettet
19.03.14
Opdateret
20.03.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52