Søg
 

Næstved Sygehus har stor ekspertise i børnehjerter

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 01. april 2014

Hvert år undersøger Børneafdelingen på Næstved Sygehus mellem 500 og 600 børn med mistanke om medfødte hjertelidelser. Afdelingen har specialiseret sig i børn med hjerteproblemer og bruger det samme udstyr som Rigshospitalet.

​​​​​​​​​​​​​​​
Børneafdelingen på Næstved Sygehus har siden 2011 lavet hjerteundersøgelser på nyfødte og børn helt op til 16 år fra hele Region Sjælland. Gennem systematisk uddannelse og moderne udstyr har afdelingen den nødvendige ekspertise til at diagnosticere børn med hjertefejl. Børneafdelingen i Næstved har samtidig indgået en formaliseret samarbejdsaftale med Børnehjerteambulatoriet på Rigshospitalet, hvorfra der fast kommer en ekspert og gennemfører undersøgelser af børn med hjertelidelser.
 

 

- Det er lykkedes Børneafdelingen i Næstved at skabe tryghed og kvalitet sammen med nærhed. Regionens børn behøver ikke længere at tage langt for at få scannet deres hjerte. De kan få en god undersøgelse i Næstved, hvor Børneafdelingen selv har ekspertviden og samarbejder med de førende eksperter på området på Rigshospitalet, som fast kommer på besøg og som vi er i tæt dialog med, siger Carsten Vrang, ledende overlæge i Børneafdelingen på Næstved Sygehus.

 

Lucas på 4 år er et af de børn, der har fået sit hjerte undersøgt på Næstved Sygehus. Lucas og hans familie bor i Faxe og de sætter derfor stor pris på, at de ikke skulle hele vejen til Rigshospitalet i København:

 

- Når man har et barn med hjerteproblemer, er tillid utrolig vigtig. At man har tillid til det udstyr, der bliver brugt og til de læger, der udfører undersøgelsen. Lucas’ storebror har en medført hjertefejl og er blevet behandlet på Rigshospitalet, hvor vi kender lægerne godt. Da der begyndte at være problemer med Lucas’ hjerte, ønskede vi også, at han skulle blive undersøgt dér. Vi blev dog lettede, da vi hørte, at han kunne få fuldstændig den samme undersøgelse i Næstved. Vi har fået en meget professionel undersøgelse her, og heldigvis viste undersøgelsen, at Lucas er helt sund og rask, og at der bare var tale om ekstra hjerteslag, fortæller Lisa Carlsson, mor til Lucas.

 

Behandling foregår på Rigshospitalet

 

- De fleste gange viser ultralydsscanningen, at der ikke er noget i vejen med hjertet, og her sparer vi forældrene for meget transporttid, men i de tilfælde, hvor der er behov for yderligere behandling eller operation, bliver patienten henvist til Rigshospitalet. Man får svar samme dag, når undersøgelsen er afsluttet, siger specialeansvarlig overlæge Hristo Stanchev, neonatolog med børnekardiologisk ekspertise, Børneafdelingen, Næstved Sygehus.​

​Kontaktoplysninger for pressen

 

Carsten Vrang, ledende overlæge, Børneafdelingen, Næstved Sygehus, tlf. 30 66 42 39

Hristo Stanchev, specialeansvarlig overlæge, Børneafdelingen, Næstved Sygehus, tlf. 22 58 25 44

Lisa Carlsson, Lucas’ mor, tlf. 20 84 84 35

 

 
 
 

Oprettet
01.04.14
Opdateret
01.04.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52