Søg
 

Næstved Sygehus fejrer markante forbedringer i patientsikkerheden

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 27. august 2013

Sygehuset har nået målene i Patientsikkert Sygehus, 15 procent færre dødsfald og 30 procent færre patientskader.

Sikkerheden for patienter indlagt på Næstved Sygehus er markant øget i løbet af de seneste fire år, hvor sygehuset har gjort en målrettet indsats i projektet Patientsikkert Sygehus, der er et samarbejde med TrygFonden, Danske Regioner og Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Indsatsen kan nu måles ved, at patienterne får færre unødige skader, såsom liggesår og hospitalsinfektioner, og at den samlede dødelighed på Næstved Sygehus er reduceret med 15 procent.

- Resultaterne i Næstved ligner dem, vi ser på hospitaler, som er verdens bedste på patientsikkerhedsområdet. Det er en stor indsats fra personalet og stort engagement fra sygehusledelsens side, der nu bærer frugt og kommer patienterne til gode, siger direktør Beth Lilja, Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

I dag, tirsdag 27. august 2013, fejrer Næstved Sygehus de flotte resultater. Sygehusledelsen vil sammen med gæster fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed gå rundt på sygehuset og indsamle erfaringer fra hver enkel afdeling og diskutere, hvordan arbejdet med patientsikkerhed kan videreføres i fremtiden.

 - Vi er glade for det fine resultat og er imponeret over den store indsats og dedikation fra medarbejderne.  Vi er nu ved at udbrede de indhentede erfaringer til Slagelse og Ringsted sygehuse, hvor Patientsikkert Sygehus også snart bliver udbredt, fortæller Vagn Bach, lægefaglig vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Eksempler på resultater fra Næstved Sygehus:

  • Flere typer af alvorlige hospitalsinfektioner er reduceret eller helt elimineret
  • Liggesår (tryksår) er tæt på at være udryddet
  • Alle patienter overvåges systematisk ved måling af puls, blodtryk temperatur og vejrtrækning
  • Færre patienter får uventet hjertestop
  • Færre patienter får livstruende blodforgiftning

Kontaktoplysninger til pressen:

Vagn Bach, lægefaglig vicedirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, tlf. 30 70 88 24

Oprettet
26.08.13
Opdateret
28.08.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52