Søg
 

Når andres selskab skaber angst

Pressemeddelelse: Torsdag d. 03. maj 2012

Ensomhed og nedtrykthed er nogle af konsekvenserne af at lide af socialangst/socialfobi. Heldigvis er der behandlingsmuligheder, og de er emnet ved et PsykInfo-arrangement torsdag den 10. maj klokken 19-21.30 på Kulturværket Maribo, Banegårdspladsen 1.

Socialfobi er en angstlidelse, som rammer cirka syv procent af befolkningen. Lidelsen påvirker hverdagen markant for dem, der rammes, men adfærden kan være svær for andre at forstå. Det handler om en lidelse, der er langt mere alvorlig end almindelig generthed og præstationsangst. Socialangst ødelægger livskvaliteten for den ramte og gør det svært at have et almindeligt liv.

Ved PsykInfo-arrangementet får deltagerne grundlæggende viden om symptomerne på socialfobi, og hvordan den kan behandles. Arrangementet sætter ligeledes fokus på, hvad man selv kan arbejde med, og hvilken hjælp der kan ydes.

I Psykiatrien Maribo arbejder personalet ud fra et psykodynamisk og kognitivt udgangspunkt og benytter blandt andet kropsterapi i behandlingen. Unna Toft Nielsen, der er kropsrelateret psykoterapeut Bodynamic i Psykiatrien Syd, Region Sjælland, fortæller på mødet om det at arbejde med kroppens ressourcer.

Foredragsholder Rikke Ørsøe indleder aftenen med en personlig beretning om socialfobi.

PsykInfos arrangementer er gratis og åbne for alle, men du skal have et deltagernummer. Ring til PsykInfo på 70 25 02 60, mail til psykinfo@regionsjaelland.dk eller sms til 21 78 38 33.

PsykInfo er Region Sjællands psykiatriske informationscenter, der oplyser om psykisk sygdom og tilbyder anonym rådgivning. Læs mere på regionsjaelland.dk/psykinfo

Arrangementet er et led i Landsindsatsen om Angst.

Oprettet
03.05.12
Opdateret
30.06.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52