Søg
 

Kæmpe psykiatrisygehus skyder i vejret

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 01. april 2014

1,4 millioner gule mursten, 12.500 m3 beton og 28.500 tons betonelementer fordelt på 44.000 kvadratmeter. Så stort bliver det nye psykiatrisygehus i Slagelse, der mandag 31. marts kunne holde rejsegilde.

​Mandag eftermiddag blev der holdt rejsegilde ved Grønningen i Slagelse, hvor Region Sjællands nye psykiatrisygehus er begyndt at tårne op. Rejsegildet er en vigtig milepæl mod det, der i august 2015 skal være et indflytningsklart og topmoderne psykiatrisk behandlingssted. Det nye psykiatrisygehus er banebrydende med brugen af lys, kunst og arkitektur, som skal være en del af behandlingen. Desuden giver sygehuset optimale forhold for personalet og skaber rum for forskning og fortsat udvikling af behandling og med en sikkerhed, der er i top.

 

Med det nye psykiatrisygehus får patienter med psykiske lidelser moderne og unikke rammer for deres behandling. Det lagde formand for Udvalget for psykiatri og tværsektorielt sundhedssamarbejde i Region Sjælland, Kirsten Devantier, vægt på i sin tale under rejsegildet:

- Med opførelsen af det største psykiatriske sygehusbyggeri i nyere tid forventer vi fra Region Sjællands side, at vi får skabt nogle helt moderne og unikke rammer for den fremtidige psykiatri her i regionen, og det er vores håb, at dette også vil have en positiv indflydelse på den behandling og pleje, som patienterne får tilbudt.

 

Kirsten Devantier, formand for Udvalget for psykiatri og tværsektorielt sundhedssamarbejde i Region Sjælland, har fulgt psykiatrisygehuset fra den spæde start, hvor beslutningen blev truffet, til den dag i dag, hvor konturerne af det topmoderne hus tårner sig op på byggepladsen i Slagelse.

Jens Stenbæk, Region Sjællands formand, bød velkommen til rejsegildet. Blandt andet med en lille anekdote om, at psykiatrisygehuset i radioen var udråbt til at fylde intet mindre end 44.000 kvadratkilometer. Det er nu kun 44.000 kvadratmeter, selv om der er tænkt store tanker for huset.


Christian Karlsson har sammen med Karlsson arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter været totalrådgiver på det milliard-store byggeprojekt. Endnu er det meste gråt beton på byggepladsen, men der er taget hul på de 1,4 mio. gule mursten, der skal bruges til byggeriet.


Håndværkerne på byggepladsen holdt en pause under rejsegildet. Det benyttede mange til at høre talerne fra Jens Stenbæk, Kirsten Devantier og Christian Karlsson – og til at snuppe sig en pølse.


Den obligatoriske krans, rejsegildets symbol, stod ikke helt mål med byggeriets størrelse. Men det fik lov til at markere dagen i solskin, akkurat som da det første spadestik blev taget den 6. marts 2013.

Fakta om psykiatrisygehuset

Med åbningen af det nye psykiatrisygehus samles de psykiatriske sengepladser i Vestsjælland og hele retspsykiatrien i Region Sjælland, herunder Sikringsafdelingen. Psykiatrien i Region Sjælland vil dermed have sengepladserne samlet i tre byer: Slagelse, Vordingborg og Roskilde. Der bliver i alt 194 sengepladser i det kommende psykiatrisygehus i Slagelse. Fordelingen kommer til at se således ud:

 

- 114 almenpsykiatriske sengepladser – inklusive ældrepsykiatri, som i dag er placeret i Dianalund, Holbæk, Slagelse og Vordingborg.

 

- 50 retspsykiatriske sengepladser, som i dag er placeret i Nykøbing Sjælland og Vordingborg.

 

- 30 sengepladser i Sikringsafdelingen, som i dag er placeret i Nykøbing Sjælland.

Kontaktoplysninger for pressen

Michael Werchmeister, psykiatridirektør Psykiatrien Region Sjælland, tlf. 22 67 11 00

Sandra Sofie Beyer, kommunikationskonsulent, tlf. 20 43 93 46

 
Oprettet
01.04.14
Opdateret
07.05.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52