Søg
 

Hurtigere behandling af ældre psykiatriske patienter

Pressemeddelelse: Torsdag d. 05. december 2013

Afdeling for Specialfunktioner har fået nye lokaler til Distriktspsykiatrien for ældre og Hukommelsesklinikken i Roskilde. Det betyder hurtigere behandling, kortere ventetider, en samling af funktionerne og kortere vej til bus og tog for patienterne.

Mellem Trekroner Station og Roskilde Universitet har Psykiatrien Region Sjælland netop åbnet nye lokaler for Distriktspsykiatrien for ældre og Hukommelsesklinikken i Roskilde, som tidligere lå på Smedegade ved fjorden i Roskilde. Med flytningen skal behandlingen være endnu hurtigere og ventetiderne kortere.

- Flytningen af de to funktioner har mange fordele. Blandt andet er Distriktspsykiatrien for ældre og Hukommelsesklinikken blevet samlet under samme tag, da de før lå i to forskellige bygninger. Den faglige sparring mellem det ældrepsykiatriske team er blevet mere tilgængelig, da lokalerne nu ligger dør om dør, siger ledende oversygeplejerske fra Afdeling for Specialfunktioner Irene Nielsen.

- Derudover ligger togstationen og offentlig transport nu lige udenfor døren, og det er derfor blevet nemmere for patienterne at komme til og fra behandlingerne, fortæller hun videre.

Rummelige lokaler
De nye omgivelser i Trekroner er lyse, rummelige og imødekommende og større end de tidligere lokaler på Smedegade i Roskilde.

- Vi har fået mere plads, og vi har også plads til at huse andre aktiviteter i lokalerne. Aktuelt huser lokalerne et ekstra behandlingsteam i Klinik for traumatiserede flygtninge, som skal medvirke til at afhjælpe ventelisten for de traumatiserede flygtninge, som venter på at blive behandlet for posttraumatisk stresstilstand. Teamet, der består af fem medarbejdere, skal være i lokalerne frem til sommeren 2014, hvorefter pladsen kan anvendes til andre aktiviteter efter behov i Afdeling for Specialfunktioner, siger ledende oversygeplejerske Irene Nielsen.

Indvielse onsdag 11. december
Indvielsen af de nye lokaler finder sted onsdag 11. december 2013 kl. 10.00 – 11.30 på Trekroner Centervej 57, 2. sal i Roskilde.

Formand for Psykiatri- og Socialudvalget, Kirsten Devantier, vil klippe snoren til de nye lokaler. Derefter vil der være rundvisning og præsentation af ældrepsykiatriens arbejde.

Indbudte gæster og pressen er velkommen.

Fakta
Distriktspsykiatri for ældre dækker alle regionens 17 kommuner og er foruden teamet i Roskilde beliggende i Dianalund og Vordingborg. Teamene varetager undersøgelse og behandling af ældre borgere med psykisk sygdom. Målgruppen er personer på 75 år og derover med nyopståede psykiatriske sygdomme. Desuden foretages demensundersøgelser af patienter med psykiatriske problemer.

Distriktspsykiatri for ældre arbejder tværfagligt og består af speciallæger, sygeplejersker, psykologer, socialrådgiver og lægesekretærer. Teamene er uddannelsessted for sygeplejestuderende og har et tæt samarbejde med egen læge, pårørende, hjemmesygeplejersker, personalet på plejecentrene, demenskoordinatorer, somatikken og de to ældrepsykiatriske sengeafsnit i Vordingborg.

Kontaktoplysninger for pressen
Ulf Søgaard, ledende overlæge, Afdeling for Specialfunktioner, tlf. 47 32 83 25/ 20 10 82 94
Irene Nielsen, ledende oversygeplejerske, Afdeling for Specialfunktioner, tlf. 55 35 11 21/51 51 23 16

 
Oprettet
05.12.13
Opdateret
05.12.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52