Søg
 

Vi har en aftale

Pressemeddelelse: Torsdag d. 30. maj 2013

Region Sjælland har en aftale med den tidligere regering om at bruge regionens egne penge til sygehusbyggerier.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen forventer, at aftalen står ved magt – ellers kan sygehusplanen ikke realiseres i det planlagte tempo, og det får konsekvenser for kvaliteten og patienterne.

Det vil nemlig betyde, at Region Sjælland ikke kan få lov til at færdiggøre byggerierne i Nykøbing Falster og Slagelse, og dermed kan de to sygehuse ikke løfte deres del af opgaven.

De aktuelle økonomiforhandlinger mellem regeringen og Danske Regioner sår tvivl om hvorvidt den tidligere aftale står ved magt, og om vi i Region Sjælland kan bruge vores egne penge til at opgradere sygehusene i Nykøbing Falster og Slagelse til moderne akutsygehuse.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen:

- Vi har en klar aftale med den tidligere regering om, at Region Sjælland kunne bruge sine egne opsparede midler til at realisere sygehusplanen med, da regeringen havde tømt sin egen kasse, nemlig Kvalitetsfonden, siger han og tilføjer:

- Jeg har også tidligere på året inviteret sundhedsminister Astrid Krag til Slagelse Sygehus, så hun ved selvsyn kunne se, hvilke begrænsninger de eksisterende bygninger giver os. Hun ville tage de særlige problemstillinger med til regeringskolleger.

Region Sjællands aftale med den tidligere regering handler om, at regionen kunne investere egne penge – i alt 650 millioner kroner - i Sygehusplanen. Det er regionens opfattelse, at de 650 millioner indgår som en del af Kvalitetsfonden og derfor skal holdes uden for et eventuelt anlægsloft i en kommende økonomiaftale.

Konsekvenserne af en ny aftale uden dispensation fra et snævert anlægsloft for regionerne er klar:

- Så kan vi ikke tilbyde vores borgere den høje kvalitet i behandlingen, vi ønsker, og som andre regioner kan tilbyde sine borgere, siger Steen Bach Nielsen og forklarer, at Sundhedsstyrelsen for eksempel stiller som krav, at en fødeafdeling skal ligge på et akutsygehus.

Men vi kan ikke flytte fødeafdelingen fra Næstved til Slagelse, før vi har bygget et nyt hus til det formål.

Kontaktoplysninger for pressen

Steen Bach Nielsen, regionsrådsformand, telefon 30 61 64 46

Oprettet
30.05.13
Opdateret
04.06.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52