Søg
 

Universitetssygehus planter ny skov

Pressemeddelelse: Onsdag d. 09. september 2015

Universitetssygehus Køge planter i samarbejde med Nordrup Kirke og Ugerløse Kirke bynær skov på Sjælland til en samlet værdi af 520.000 kroner.

Region Sjælland er i gang med at opføre Universitetssygehus Køge, der står færdigt i 2022. Som en del af forberedelsen er der fældet cirka seks hektar fredskov for at gøre plads til veje og p-pladser. Byggeprojektet har i foråret 2015 søgt arealer til bynær erstatningsskov og har modtaget 27 henvendelser.

- Ud fra en samlet vurdering af økonomi, bæredygtighed og placering har vi valgt at samarbejde med Nordrup Kirke og Ugerløse Kirke om ny skov, fortæller projektchef Lene Stevnhoved, Universitetssygehus Køge.

Med støtte fra Region Sjælland vil der i løbet af få år skyde to nye skovområder op på i alt 13 hektar.

Kirkeskov i Nordrupøster anlægges øst for Nordrup Kirke på åben mark. Kirkeskov ligger cirka otte kilometer sydøst for Ringsted. Skoven bliver på 11,47 hektar med løvtræer. Skoven plantes i april til maj til næste år.

- Kirkeskoven får stier, bålhytte, sø og eng og bliver et rekreativt områder for naturelskere i alle aldre, siger Lene Stevnhoved.

Den anden skov hedder Ugerløse kirkeskov og bliver på i alt 6,7 hektar, hvoraf 1,53 hektar finansieres af Region Sjælland. Løvskoven anlægges på åben mark og nær byen Ugerløse, der er en lille by i Nordvestsjælland cirka 17 kilometer syd for Holbæk med 961 indbyggere. Skoven plantes i november i år.

De nye skovområder ejes af henholdsvis Nordrup Kirke og Ugerløse Kirke.

Billedtekst

Skovrider Søren Paludan ved Nordrup Kirke sammen med Karin Egeberg og Johannes Hansen fra menighedsrådet.

 

Foto:
• Ny skov.jpg


Kontaktoplysninger for pressen:

Region Sjælland / Universitetssygehus Køge:

Projektchef byggeri og anlæg, Lene Stevnhoved, mobil 24 96 97 04

Nordrupøster Farendløse Menighedsråd og Ugerløse menighedsråd:

Skovrider Søren Paludan, mobil 20 20 30 02

  
Oprettet
09.09.15
Opdateret
14.09.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52