Søg
 

Universitetshospitalet åbnede et sandt overflødighedshorn

Pressemeddelelse: Mandag d. 06. juni 2016

I hundredvis af borgere sagde ja tak, da Sjællands Universitetshospital for første gang inviterede til Borgernes Dag.

Billede fra Borgerens Dag


De hundredvis af borgere, der havde takket ja til at lægge vejen forbi den første udgave af Borgernes Dag på Sjællands Universitetshospital, Køge i dag, blev mødt af et sandt overflødighedshorn af spændende tilbud. Fra oplysende foredrag til rundvisninger helt ind i de dybeste kroge, fra bamsehospitalet til de mindste gæster til quizzer om kroniske smerter til de lidt ældre. Balloner, smagsprøver, hospitalsklovne, alle mulige former for prøvetagninger på stedet, ambulancen, akutlægehelikopteren og meget, meget mere.

Universitetshospitalet præsenterede hele pakken gennem de fem timer, der var sat af til Borgernes Dag, og det var en tilfreds vicedirektør Beth Lilja, der gjorde status over dagen:

- Med så mange gæster kan vi kun være glade for den måde, vores nye initiativ blev modtaget på. Det var tydeligt, at rigtig mange kom for at se, hvad vi arbejder med, og hvad vi kan, og vi havde en god dialog med vores besøgende i dag. Dagen levede til fulde op til vores forventninger, og vi ser frem til at fortsætte samspillet med vores borgere. Vores ambition er jo at drive et hospital på en anderledes og bedre måde, blandt andet ved netop ved at gøre det sammen med borgerne, patienterne og de pårørende.

 

Patienternes Pris

Dagen blev også brugt til at introducere endnu en nyskabelse, Patienternes Pris, som skal gå til en afdeling, et afsnit, et team eller et ambulatorium på Sjællands Universitetshospital, der ifølge patienterne har ydet en særlig indsats, som fortjener et skulderklap.

På Borgernes Dag blev der åbnet for de første indstillinger fra patienter, og der kom straks forslag ned i den papkasse, som var stillet op til formålet. Prisen uddeles til efteråret, og det er hospitalets Patientforum – rådet, hvor patienterne har mulighed for indflydelse – der udpeger vinderen. Et kontantbeløb på 25.000 kr. følger med sammen med hæderen til den enhed, der løber med titlen.Billedtekster

DSC_9613: Celina på 4½ år – det halve år er vigtigt i den alder - fik grundig instruktion på Akutafdelingens stand i, hvordan man tager et røntgenbillede og lægger gips på en brækket fod. På en bamse. Reservelæge Andreas Gyldenkærne udviste stor rutine i situationen ved at dykke helt ned i børnehøjde.

DSC_9625: Alle aldersklasser var repræsenteret på Borgernes Dag, hvor mange tilbud appellerede lige bredt til unge som gamle.

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland

Billeder og dokumenter:

DSC_9613.jpg

DSC_9625.jpg


Kontaktoplysninger for pressen:

Vicedirektør Beth Lilja, Sjællands Universitetshospital, 21 48 85 86

 
 
Oprettet
06.06.16
Opdateret
06.06.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52