Søg
 

Unge læger siger tak med pris

Pressemeddelelse: Onsdag d. 27. marts 2019

De yngre læger i Region Sjælland har hædret uddannelsesansvarlig overlæge Ditte Brander på Ortopædkirurgisk Afdeling, Nykøbing F. Sygehus, med Uddannelsesprisen 2019.

​Hun modtager prisen for sin særlige indsats på uddannelsesområdet på Nykøbing F. Sygehus.​ ​Prisen blev uddelt i forbindelse med Lægeforeningen Sjællands Forårsmøde, hvor omkring 200 læger var samlet på Comwell Køge Strand.
 
Uddannelsesprisen uddeles hvert år til en person eller afdeling, der har udmærket sig på uddannelsesområdet og gjort en særlig forbilledlig indsats. Ditte Brander blev indstillet af alle de yngre læger på Ortopædkirurgisk Afdeling, Nykøbing F. Sygehus, og der var enighed blandt formandskab i Yngre Læger Region Sjælland om valget af uddannelsesansvarlig overlæge Ditte Brander blandt fem andre indkomne indstillinger.
 
I begrundelsen lyder:
 
"Ditte er med til at sørge for, at uddannelsesplanerne rent faktisk bliver lavet og gennemgået, at læringsværktøjer bliver implementeret i hverdagen, og hun er en vedholdende beskytter af undervisning, således at den bliver afholdt, uanset hvor presset et program, der er lagt for dagen, eller hvor meget sygdom der end måtte være."
 
"Hendes indsats strækker sig fra at sørge for grundige introduktionsprogrammer og oplæring, supplerende vejledersamtaler og karrierevejledning og helt ned til et lavpraktisk, men i vores øjne virkelig effektivt niveau, hvor kompetencekort bliver udprintet og fysisk bliver lagt ned i skadestue eller reservelægeambulatoriet - farvekodede endda - samt julekort med roser og råd, der bliver lagt i dueslaget, så man føler sig set både fagligt og personligt på afdelingen. "
 
-  Jeg bliver da møghamrende glad, når de unge mennesker stikker hovederne sammen på tværs og synes, at de skal give mig en anerkendelse. Det er jo sådan set den højeste pris, jeg kan få som uddannelsesansvarlige overlæge - altså svaret på en Oscar i min verden, siger Ditte Brander.
 
Et julekort fra Ditte Brander har rørt de unge læger.
- Anerkendelse er bare så utrolig vigtig. Der er aldrig nogen, der siger tak eller glædelig jul til de yngste læger - og så tænkte jeg, at de skal altså også anerkendes og ses, både fagligt og personligt, siger Ditte Brander.
 
Prismodtageren indrømmer, at hun også selv kan blive rørt over at få anerkendelse og positivt feedback fra de unge læger.
 
Vicedirektør Thomas Houe på Nykøbing F. Sygehus siger:
- Vi er stolte over, at Ditte Brander og Ortopædkirurgisk Afdeling modtager denne ros fra Lægeforeningen. Det er vigtigt at have et godt renommé for at tiltrække yngre læger, så at blive indstillet til - og vinde - denne pris er en betydelig anerkendelse af Nykøbing F. Sygehus som uddannelsessted.
 
Foto:

​Kontaktoplysninger for pressen

Uddannelsesansvarlig overlæge Ditte Brander,  Nykøbing F. Sygehus, 22 44 36 31
Vicedirektør Thomas Houe, Nykøbing F. Sygehus, 93 57 67 18
Formand Nikolaj Bak, Lægeforeningen Sjælland og Yngre Læger Region Sjælland, 22 48 42 12
 
Oprettet
28.03.19
Opdateret
28.03.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52