Søg
 

Udbud af den næststørste etape til nyt universitetshospital

Pressemeddelelse: Mandag d. 04. februar 2019

Byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge rykker med hastige skridt. Nu udbydes den næststørste entreprise på ca. 11.500 m2. Bygningen skal rumme alle laboratoriespecialer og avanceret scannerafsnit.

​Når det nye hospital står klar i Køge i 2024 samles de regionalt specialiserede behandlinger her. Dette kræver dog at blandt andet, at flere scanningerne og laboratorieanalyser kan gennemføres på matriklen. Derfor opføres nu et laboratoriehus samtidig med en større udvidelse af scannerafsnittet i Køge.
Når laboratoriebygningen står klar i 2022 vil en lang række specialiserede analyser kunne udføres på den samme matrikel. Det giver blandt andet mulighed for hurtigere afklaring i forbindelse med kræftkirurgi.
En række laboratorier og specialer kommer til at bo under samme tag i Køge. Det drejer sig om klinisk biokemi, mikrobiologi, immunologi og patologi. Det vil give en synergieffekt og hurtigere svartider at have klinikken og laboratoriet samlet.
 

Livsnerve for patientforløb

Kombinationen af samlingen af de specialiserede behandlinger og det nye laboratoriehus bliver godt for patienterne.
- Vi forventer kortere svartider og dermed et mere effektivt patientforløb, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.
- Derfor er vi glade for, at kunne sætte denne del af byggeriet i gang. Det vil være til stor gavn for patienterne.
 

En vigtig brik i det samlede hospitalsbyggeri

Byggeriet sættes i gang allerede nu for at kunne sikre, at de rette faciliteter er på plads, inden de store indflytninger af patienter i 2024.
- Et laboratoriehus er en teknisk kompleks funktion, så ibrugtagningen tager længere tid end en sengebygning. Hvis de diagnostiske specialer ikke er på plads, før nye patientkategorier kommer til Sjællands Universitetshospital Køge, vil vi ikke kunne sikre dem strømlinede forløb med en hurtig udredning, forklarer projektdirektør Helle Gaub.
 

Den videre proces

Regionsrådet godkendte mandag 4. februar 2019 budbudsmaterialet til Laboratoriebygningen, også kaldet etape TE02A. Der forventes prækvalifikationsrunde i marts, forhandlingsmøder i august-september, hvorefter den endelig totalentreprenør vælges.

Kontaktoplysninger for pressen

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96
Projektdirektør Helle Gaub, Sjællands Universitetshospital, 24 96 97 34
Oprettet
04.02.19
Opdateret
04.02.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52