Søg
 

Uændrede rammer for den regionale kollektive trafik

Pressemeddelelse: Mandag d. 01. februar 2016

Regeringen vil fastholde de økonomiske og strukturelle rammer om den regionale kollektive trafik.

​Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland, vil derfor anbefale Regionsrådet, at man nu igangsætter udskiftningen af skinner på Tølløsebanen. Samtidig må regionen se på den samlede kollektive trafik for at finde besparelser.

Regeringen har i dag meldt ud, at man ønsker at fastholde de nuværende økonomiske og strukturelle rammer om den regionale kollektive trafik. Det betyder, at regionerne fortsat ikke har økonomisk mulighed for at erstatte kørsel på jernbane med billigere busdrift. Det har været et ønske fra Danske Regioner, at det blev ændret.

Regeringen har også meldt ud, at den nuværende fordeling af tilskud til investeringer i jernbaner fastholdes. Det betyder, at Region Sjælland ikke mister 12 mio. kr. årligt, som ellers var besluttet.

- Den logiske konsekvens af regeringens beslutning er, at vi igangsætter udskiftningen af de skinner på Tølløsebanen, som er nedslidt. Det vil jeg nu anbefale Regionsrådet. Det betyder desværre også, at vi må se på vores samlede kollektive trafik, for at finde de besparelser der er nødvendige for at genoprette balancen i vores budget til regional udvikling, siger Jens Stenbæk, formand for Regionsrådet i Region Sjælland.

Forretningsudvalget i Region Sjælland har allerede bedt regionens udvalg for Klima, miljø, trafik og infrastruktur om at gå i dialog med en række kommuner om mulige ændringer af den kollektive trafik. Regionsrådet vil tage endeligt stilling til udmøntningen af besparelser, når man den 28. april 2016 skal behandle sag vedrørende bestilling af kollektiv trafik for 2017.


Kontaktoplysninger for pressen:

Jens Stenbæk, regionsrådsformand, Region Sjælland: 20 37 11 98 

 
Oprettet
02.02.16
Opdateret
02.02.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52