Søg
 

Tværmotorvej vil skabe 1.500 nye job

Pressemeddelelse: Mandag d. 23. februar 2015

Ny kombineret motorvej og motortrafikvej på tværs af Sjælland vil skabe 1.500 nye arbejdspladser, viser en ny analyse fra Grontmij. I dag fremlagde Komiteen for den Sjællandske Tværforbindelse resultaterne for transportministeren.

Medlemmer af Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse med Transportminister, Magnus Heunicke

​Medlemmer af Komitéen sammen med transportministeren. Fra venstre mod højre: Carsten Rasmussen, Knud Erik Hansen, Lars Jensen, Magnus Heunicke, Stén Knuth.​​​​​

1.500 nye arbejdspladser. Det vil være resultatet af en ny kombineret motorvej- og motortrafikvej, som binder Sjælland sammen fra Kalundborg i nord til Rønnede i syd, viser en ny analyse, som Grontmij har udarbejdet. Mandag præsenterer Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse med formand Lars Jensen i spidsen analysens resultater for transportminister Magnus Heunicke.

- Vi har mange gode virksomheder her i regionen. Men der er potentiale for mere, og analysen viser tydeligt, at der er god samfundsøkonomi i at gøre forbindelserne på Vest- og Syd-sjælland bedre. Det vil blive en vækstdriver for hele Sjælland, skabe mange nye arbejdsplad-er og øge mobiliteten i arbejdskraften, siger formand for Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse og direktør i Royal Unibrew Lars Jensen.

Grontmij har analyseret, hvad en forbedret vejforbindelse fra Kalundborg til Rønnede i syd via Slagelse og Næstved vil betyde for væksten på Sjælland. I dag er forbindelsen almindelig landevej, og der er trængsel i spidsbelastningsperioderne om morgenen og eftermiddagen. Med en opgradering af forbindelsen, vil det især komme industri-, transport- og handelsvirksomheder til gode, konkluderer analysen. Det vil skabe 1.500 nye job, nye lønindtægter for 2 mia. kroner og samtidig øge kommunernes skattegrundlag med næsten 500 mio. kroner.

- Tværforbindelsen vil blive en døråbner til eksportmarkederne, og den vil koble hele Vest- og Sydsjælland på Femern-forbindelsen. Derfor bør Tværforbindelsen være blandt et af de infrastruktur-projekter, som regeringen prioriterer. Den vækst, som en ny tværforbindelse, vil skabe har både Sjælland og hele Danmark brug for, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland.

Udover Lars Jensen og Jens Stenbæk deltager også borgmester Stén Knuth, Slagelse, borgmester Carsten Rasmussen, Næstved, og viceborgmester Peter Jacobsen, Kalundborg.

Folder hovedkonklusioner fra vækstanalyse af Tværforbindelsen, 2015.pdfFolder hovedkonklusioner fra vækstanalyse af Tværforbindelsen, 2015.pdf

Her er link til information om Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse

Oprettet
23.02.15
Opdateret
28.10.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52