Søg
 

Tre finalister er klar til Sundhedsprisen

Pressemeddelelse: Onsdag d. 19. november 2014

Det var en enig dommerkomité, der i dag sendte Sorgkajak fra Solrød og IF Ryttergården fra Holbæk videre som de to sidste finalister til Region Sjællands Sundhedspris.

Nicolai Nicolaisen, Kirsten Devantier og Ellen Thomsen, der alle er medlemmer af Regionsrådet og en del af Sundhedsprisens dommerpanel.​​​


Foruden KFUM Spejderne Slagelse, der allerede har sikret sig finalepladsen via den store Facebookafstemning.

Fysisk leg er vejen frem

Med mere end 20 års erfaring har Sorgkajak arbejdet med mennesker i sorg gennem fysiske anstrengelser på havet og frembragt en positiv indvirkning i folks livskvalitet. Den positive sorgbearbejdning giver dem finalepladsen sammen med idrætsforeningen IF Ryttergården for psykisk og fysisk sårbare i Holbæk. IF Ryttergården lægger et stort arbejde i at skabe idrætstilbud og målrettet øge inklusion i de ordinære lokale idrætsforeninger for deres brugere, hvor blandt andet ensomhed, isolation og depression bliver bekæmpet.

Sammen med KFUM Spejderne i Slagelse er de nu sikret en andel af Sundhedsprisen og de i alt 50.000 kroner. Hvem der bliver nummer 1, 2 og 3 afsløres mandag den 1. december ved et arrangement i Regionshuset i Sorø. Her uddeler dommerpanelet priserne på henholdsvis 30.000, 15.000 og 5.000 kroner.

Et svært valg for dommerne

- Der var rigtig mange gode, kvalificerede kandidater, så det har været svært at vælge. Der er en stor spredning geografisk og tematisk, og der er virkelig nogle spændende initiativer imellem, hvor man får fat i folk og får det godt udbredt. Der har været spændende også at se de mange forskellige tilgange, der er til sundhed. KFUM Spejderne er allerede sikret en finaleplads i kraft af en flot afstemning, så vi har med de sidste to kandidater valgt at sikre, at der kommer en god spredning i feltet. Nu glæder vi os til at komme rundt til alle tre finalister i næste uge og høre mere om dem og deres initiativ, fortæller dommerpanelet.

Dommerpanelet består af Nicolai Nicolaisen, Kirsten Devantier og Ellen Thomsen, der alle er medlemmer af Regionsrådet, og kommunikationschef Hanne Ahrensbøll.

 

Invitation til pressen

Pressen er velkommen, når dommerpanelet tager på tur rundt til de tre finalister. Her vil bl.a. være gode muligheder for foto og interview med kandidater og dommerpanel. Rundturen finder sted onsdag den 26. november efter følgende plan:

 

Kl. 10.00: Ryttergården IF, Holbæk

Kl. 12.00: Sorgkajak, Solrød

Kl. 15.15: KFUM Spejderne, Slagelse

 

For detaljeret program og adresser, kontakt chefkonsulent Maria Post-Kallenbach, mpk@regionsjaelland.dk.

 


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Kommunikationschef Hanne Ahrensbøll,  (Sundhedsprisen/dommerpanelet)

Chefkonsulent Maria Post-Kallenbach, tlf. 29 17 10 84 (Rundtur)

KFUM Spejderne i Slagelse, tlf. 58 53 33 90

Sorgkajak, tlf. 51 15 13 54

IF Ryttergården, tlf. 29 88 07 97

 
 
Oprettet
19.11.14
Opdateret
01.04.19