Søg
 

Topresultater for kræft, øjne og kæbekirurgi

Pressemeddelelse: Mandag d. 19. december 2011

Næstved Sygehus og Slagelse Sygehus scorer topresultater inden for behandlingen af patienter med lungekræft, tarmkræft og øjensygdomme samt for kæbekirurgi i bladet Dagens Medicins årlige kåring af landets bedste hospitaler.

Næstved Sygehus er inden for lungekræft placeret på en delt 2. plads i landet som helhed, mens sygehuset er landets 3. bedste inden for både øjenkirurgi og tand-, mund- og kæbekirurgi. Slagelse Sygehus er på en delt 2. plads i Danmark inden for tyk- og endetarmskræft.
- Alle tre afdelinger fortjener den største anerkendelse og respekt for deres fine resultater, siger sygehusdirektør Svend Skov Jensen med stolthed.
- Inden for tarmkræft har vi netop i år fusioneret de kirurgiske afdelinger i Slagelse og Næstved for at styrke kvaliteten endnu mere.

Alle arbejde for at opnå det højeste kvalitet
Ledende overlæge Arne Cyron, Medicinsk afdeling i Næstved, giver et samlet sygehuspersonale æren for den gode behandling af patienter med lungekræft:
- For det første skyldes succesen specialeansvarlig overlæge Asbjørn Høegholms indsats gennem de sidste 10 år. For det andet er lungemedicinsk afdeling 14 begavet med læger, sygeplejersker og sekretærer, som med stor dygtighed, stolthed og glæde arbejder for at opnå den højeste kvalitet, effektivitet og patienttilfredshed. Det flotte resultat er desuden båret af de to forløbskoordinatorer, der styrer patientens gang igennem systemet, så patienterne kommer hurtigst og bedst igennem fra undersøgelse til operation, også menneskeligt. Endelig er det takket være samarbejdet med de andre afdelinger, der har berøring med kræftpatienterne – røntgen, patologi og onkologi.

Dygtige og engagerede medarbejdere
Ledende overlæge Vilhelm Møller Pedersen, Kirurgisk Afdeling i Slagelse:
- Vi er meget tilfredse med at ligge så godt på Dagens Medicins skala inden for behandling af tarmkræft. På trods af store udfordringer med flytning af kirurgiske opgaver fra Næstved og samkøring af kirurgien i Slagelse er det lykkedes for vores dygtige og yderst engagerede medarbejdere at opnå flotte resultater i patientbehandlingen. Det tegner lyst for fremtiden, og vi er allerede i gang med at indarbejde arbejdsgange, som vil forkorte indlæggelsestiderne yderligere. Placeringen blandt de bedste i landet er et velkomment skulderklap for både medarbejdere og ledelse i en tid med mange og skiftende fokusområder.

Høj patienttilfredshed og behandlingskvalitet
Næstved Sygehus vinder ifølge Dagens Medicin ”bronze” inden for tand-, mund- og kæbekirurgi på grund af en meget høj patienttilfredshed, mens Øjenafdelingen er blandt de bedste i landet til behandlingskvalitet.

- Vi har højtkvalificerede speciallæger, og vi uddanner speciallæger i øjenkirurgi, så vi skal have et højt fagligt niveau, siger ledende overlæge Ditte Erngaard, Øjenafdelingen i Næstved.

Fakta
I Dagens Medicins konkurrence får sygehusene point efter behandlingskvaliteten - på baggrund af resultater i de nationale databaser – patienttilfredsheden og en afstemning blandt cirka 3000 sundhedsfaglige læsere.


Kontaktpersoner for pressen:
Sygehusdirektør Svend Skov Jensen, 20 53 54 75
Ledende overlæge Arne Cyron, 29 21 88 77
Ledende overlæge Vilhelm Møller Pedersen, 51 23 95 85
Ledende overlæge Ditte Erngaard, 56 51 33 01

Oprettet
04.01.12
Opdateret
16.02.18
 

 Kontakt

 
Presseteamet
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52