Søg
 

Tom bygning bliver til asylcenter

Pressemeddelelse: Torsdag d. 12. marts 2015

Regionsrådet har vedtaget at udleje Lindehus i Annebergparken i Nykøbing Sjælland til Udlændingestyrelsen, som åbner et midlertidigt asylcenter for børn og unge under 18 år. Bygningen har stået tom i årevis.

Snart bliver Lindehus, Annebergparken 46 i Nykøbing Sjælland igen fuld af liv. Bygningen skal som asylcenter huse op til 70 mindreårige asylansøgere, som er kommet alene til Danmark.

- Jeg er glad for, at vi nu kan udnytte den tomme bygning til et nødvendigt, humanitært formål - at hjælpe børn og unge på flugt, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland.

Aftale for to år

Der er tale om en to-årig aftale. Før asylcentret kan tages i brug, sørger Udlændingestyrelsen for at sætte ejendommen i stand. Det er aftalt, at Udlændingestyrelsen står for den indvendige renovering, og dette arbejde går i gang mandag 23. marts. Udlændingestyrelsen forventer at tage centret i brug i starten af maj, og Røde Kors skal stå for den daglige drift.

- Regionen får dermed moderniseret bygningen, så den er lettere at sætte til salg, når de to år er gået, siger Jens Stenbæk.

En tryg base

Aftalen er kommet i stand efter et godt samarbejde mellem Region Sjælland, Odsherred Kommune og Udlændingestyrelsen. Kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen, er glad for det positive resultat.

- Der er kommet et stort antal mindreårige asylansøgere alene til Danmark siden sommer, og vi har arbejdet hårdt rundt i hele landet på at skaffe tag over hovedet til dem. Nu lykkedes det også i Annebergparken, og her får de unge en tryg og velfungerende base i Røde Kors’ regi, siger Thomas Mortensen.

Borgmester: Vi ser frem til at byde velkommen

Odsherred Kommune har ligeledes indgået en lejeaftale for to år med Udlændingestyrelsen om en ejendom i Annebergparken. Det er Vibehus, Annebergparken 8, der skal anvendes til undervisning.

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov glæder sig over, at et samlet byråd har ønsket at imødekomme Udlændingestyrelsens henvendelse om at anvende bygninger i Annebergparken.

- Som egn og kommune ser vi frem til at byde velkommen til asylcentret, og jeg er sikker på, at både befolkning og de nære naboer vil tage godt imod de nye indflyttere og den nye arbejdsplads, siger borgmester Thomas Adelskov.

 

FAKTA

  • Annebergparken var oprindeligt et stort psykiatrisygehus, som også Lindehus og Vibehus var en del af. De sidste psykiatriske afdelinger flytter fra Annebergparken til Slagelse i efteråret 2015.
  • Tilbage i 1990'erne var der også asylcenter i Lindehus. Siden har bygningen stået tom - med undtagelse af korte perioder, hvor huset blandt andet har været i brug som magasin for Odsherred Museum.
  • Vibehus har senest rummet Visionært Aktivt Socialt Arbejdsmarkeds Center, VASAC, samt den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU, som er flyttet til Vig.

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98
Borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov, 29 79 79 93
Udlændingestyrelsen, presseansvarlig Nils Bak, 41 30 66 80, nbk@us.dk

 
Oprettet
12.03.15
Opdateret
12.03.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52