Søg
 

To tidligere psykiatrihospitaler er solgt

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 23. august 2016

Regionsrådet i Region Sjælland besluttede tirsdag at sælge de to tidligere psykiatrihospitaler i Dianalund og Nykøbing Sjælland til statens ejendomsselskab Freja. Freja skal nu arbejde for at skabe nyt liv i de historiske bygninger.

De to tidligere psykiatrihospitaler blev fraflyttet i forbindelse med åbningen af Psykiatrisygehuset i Slagelse i efteråret 2015. Den samlede købesum er på fire millioner kroner. Med købsaftalen følger en aftale om overskudsdeling, hvis Freja sælger bygningerne videre med overskud i løbet af de næste syv år.

- Regionsrådet har besluttet at indgå aftalen, fordi vi tror på, at Freja kan udvikle ejendommene og finde de rigtige investorer, så der kan komme nyt liv i de gamle bygninger, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

- Det er ikke en kerneopgave for regionen at udleje fraflyttede sygehusbygninger – de skal sælges. Regionen vil få andel i gevinsten ved et videresalg, uden at bære risikoen for at betale for vedligeholdelsen af tomme bygninger i en længere periode, siger Jens Stenbæk.

Handlen skal nu godkendes i Frejas bestyrelse, før den er endelig.

- Vi er rigtig glade for det konstruktive samarbejde, vi har med Region Sjælland og glæder os til at komme i gang med at skabe nyt liv i de ærværdige bygninger, siger direktør i Freja ejendomme, Karen Mosbech

- Dianalund og Annebergparken ligger billedskønt i smukke naturområder og har rigtig mange kvaliteter. Det er enestående ejendomme, der er så langt fra metervarer, du kan komme. Derfor forventer vi, at det vil tage lidt tid at finde de rigtige købere, siger Karen Mosbech.

FAKTA

Det er resterne af to tidligere psykiatrihospitaler, der nu er solgt.

  • Annebergparken i Nykøbing Sjælland blev grundlagt som psykiatrihospital i 1915, men består i dag af en blanding af privat beboelse, institutioner og tomme bygninger.

    Her sælges cirka 150.000 m2 grundareal og cirka 12.000 m2 bygninger. Der indgår en del fredede ejendomme, herunder det tidligere køkkenafsnit, brandstation, kirke og kapel. Dele af bygningerne er aktuelt lejet ud til Udlændingestyrelsen indtil udgangen af marts 2017.

  • I Dianalund blev den selvejende institution Filadelfia for mennesker med epilepsi og psykisk sygdom grundlagt i 1897 af lægen Adolph Sells. Epilepsihospitalet og psykiatrihospitalet blev delt i 1986, da de psykiatriske patienter overgik til Vestsjællands Amt og siden Region Sjælland.

    Her sælges Dr. Sellsvej 35. Ejendommen har et grundareal på 90.000 m2, hvoraf halvdelen er udlagt til fredsskov, og cirka 7400 m2 bygninger. Hele matriklen er udlejet til Udlændingestyrelsen indtil udgangen af 2017.

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98

Freja ejendomme, kontakt via Marie Leth Rasmussen, 31 51 15 18

 
Oprettet
23.08.16
Opdateret
23.08.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52