Søg
 

To ledende overlæger til Psykiatrisygehuset i Slagelse

Pressemeddelelse: Onsdag d. 16. november 2016

​To store kapaciteter inden for psykiatriens verden – Birgitte Welcher og Kristen Kistrup - er ansat som ledende overlæger i Psykiatrisygehuset i Slagelse.

 

Psykiatrien Region Sjælland har valgt at ansætte Birgitte Welcher og Kristen Kistrup som ledende overlæger i Psykiatrien Vest i Slagelse. De to nye ledende overlæger bliver en del af afdelingsledelsen sammen med ledende oversygeplejerske Susie Schow Petersen. Begge vil tiltræde den 1. marts 2017. Psykiatriledelsen ser frem til samarbejdet:

- Vi har store forventninger til det kommende samarbejde, og vi glæder os meget til, at Birgitte Welcher og Kristen Kistrup tiltræder. Begge er valgt ud fra deres faglige og ledelsesmæssige stærke baggrunde og kompetencer, siger psykiatridirektør Michael Werchmeister.

Endnu mere ledelseskraft

Den trebenede afdelingsledelse er en ny konstruktion, som Psykiatriledelsen har besluttet at indføre i Psykiatrien Vest. Modellen skal give sygehuset endnu mere ledelseskraft, og det bliver afdelingsledelsens samlede opgave at initiere tiltag, der kan styrke og udvikle det faglige fællesskab, skabe synergi blandt husets mange afdelinger og funktioner samt øge fokus på rekrutteringsmulighederne.

Indsatserne sker i tæt samarbejde med de øvrige afdelinger og funktioner i Psykiatrisygehuset. Det er Danmarks mest moderne psykiatrisygehus, der blandt andet rummer almenpsykiatrien i den vestlige del af regionen, regionens store retspsykiatriske afdeling samt en række specialiserede funktioner. I daglig tale er det Birgitte Welcher, der er ledende overlæge, mens Kristen Kistrup har titel af koordinerende overlæge med ledelsesfunktioner.

- Med det nye trebenede ledelsesteam har vi sat et godt hold til at støtte Psykiatrisygehuset samlet set. Det er tanken, at de nye ledende overlæger skal være med til at styrke det faglige fællesskab og samarbejde, siger Michael Werchmeister.

Birgitte Welcher kommer fra en stilling som centerchef for Psykiatrisk Center Glostrup og har blandt andet nyligt stået i spidsen for et større forbedringsarbejde i Region Hovedstadens Psykiatri samt fusionen af Psykiatrisk Center Glostrup og Psykiatrisk Center Hvidovre.

Kristen Kistrup kommer fra en stilling som centerchef for Psykiatrisk Center Frederiksberg og har blandt andet nyligt udarbejdet en rapport for Region Hovedstadens Psykiatri om fokus på fastholdelse og rekruttering af speciallæger i psykiatrien.

Foto til download:


Kontaktoplysninger for pressen:

Psykiatridirektør Michael Werchmeister, Region Sjælland, 58 53 60 01

 

Oprettet
16.11.16
Opdateret
24.11.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52