Søg
 

​Tilskuerrekord trods møgvejr

Pressemeddelelse: Lørdag d. 30. maj 2015

Blæst og regn ingen hindring, når de blå blink kommer til Maribo

Præhospital dag 2015: Så snart rotorbladene på helikopteren var i ro, og der blev givet grønt lys, blev den nærmest bestormet.
Så snart rotorbladene på helikopteren var i ro, og der blev givet grønt lys, blev den nærmest bestormet.

Flyverdragter og elefanthuer var fundet frem til de mindste, og så var familien ellers klar til at lægge vejen forbi Kidnakken i Maribo, som i dag for andet år i træk var ramme om Præhospital Dag i Region Sjælland.

En dag, hvor alt, hvad der værd at se på og komme i nærkontakt med inden for redningskøretøjer, bliver vist frem. Fra stigevogn til ambulance og akutlægehelikopter.

Trods et noget fjendtligt vejr med voldsom blæst, kulde og regn kom der flere besøgende i år i forhold til den første Præhospital Dag i Maribo.

- Vi går ikke rundt og tæller folk, men der ingen tvivl om, at vi havde flere besøgende denne gang. Allerede før åbningen stod de første i kø til vores telt, hvor vi delte vores nye børnebog ud sammen med en farvebog, farver og plakater, og sådan fortsatte det hele dagen, fortæller præhospital direktør Benny Jørgensen, der personligt tog imod en stor del af mange gæster og uddelte plastre til de små.

Dansemusen hittede

Et kvalificeret gæt lyder små 3.000 besøgende på Kidnakken og dermed cirka 50 pct. flere end i 2014! Det var så også sidste chance i denne omgang for at opleve dagen på Lolland-Falster, for næste år placeres den et nyt sted i Region Sjælland, formentlig i den nordlige del.

- Nu har vi været i Slagelse, Næstved og Maribo, så er det på tide at vende blikket mod andre egne af vores store region, siger Benny Jørgensen.

Præhospital Dag er i høj grad baseret på børn og barnlige sjæle, og blandt de sikre trækplastre har hver gang været akutlægehelikopterens ankomst. I dag kunne man vælge mellem hele to helikopterlandinger. Først kom den 15 tons tunge EH-101 helikopter forbi, og lidt senere ankom så regionens akutlægehelikopter.

Alligevel var dagens største hit nok den nye børnebog ”Selv en dansemus kan miste balancen”, som Præhospitalt Center og Region Sjælland selv har skrevet og udgivet. Bogen fortæller, hvordan man kan få hjælp, hvis man kommer til skade, og den lærer samtidig på en pædagogisk måde børnene at huske det vigtige telefonnummer 1-1-2.

Præhospitalt Center havde taget 800 eksemplarer med til Maribo – og de gik som varmt brød. 


 

Kontaktoplysninger for pressen:
Præhospital direktør Benny Jørgensen, tlf. 40 24 56 83

Billeder og dokumenter:

DSC_9925.jpg
Billedtekst: 8-årige Teis fra Rødbyhavn var blandt de første i køen til Dansemus-bogen. Han oplyste i øvrigt, at der kun er fem måneder, til han fylder 9!

DSC_9972.jpg
Billedtekst: Så snart rotorbladene på helikopteren var i ro, og der blev givet grønt lys, blev den nærmest bestormet.

Oprettet
31.05.15
Opdateret
31.05.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52