Søg
 

Til lykke til de 6458 nye studerende

Pressemeddelelse: Torsdag d. 08. august 2013

Debatindlæg af Ole Drost, formand for Regionsrådets udvalg for forskning, innovation og uddannelse

Til lykke til de 6458 nye studerende fra Region Sjælland! Region Sjællands unge slår i år optagelsesrekord: Syv procent flere er optaget på en videregående uddannelse i forhold til sidste år. Den højeste stigning på landsplan. Det er vigtigt for jeres fremtid – og I er med til at løfte hele regionen.

Skal Region Sjælland klare sig i konkurrencen om at tiltrække nye virksomheder og internationale investeringer, kræver det uddannelse - både kyndige hænder og kloge hoveder.

Målet er, at 60 procent af en årgang skal have en videregående uddannelse. Ud af de elever, der afsluttede 9. klasse i 2010 i Region Sjælland, forventes 50 procent at opnå en videregående uddannelse. Allerede fra årgang 2011 forventes tallet at stige til 56 procent, så vi er godt på vej.

I Regionsrådets udvalg for forskning, innovation og uddannelse arbejder vi på flere fronter målrettet for at hæve uddannelsesniveauet i regionen: Region Sjælland, de 17 kommuner og uddannelsesinstitutionerne har sat gang i en fælles strategisk indsats, kaldet Kompetenceparat 2020, og konkrete udviklingsprojekter for at nå målene. For eksempel arbejder erhvervsskoler og gymnasier i regionen nu sammen om et særligt talentforløb, hvor eleverne lærer at få gode ideer og skabe vækst – og bliver inspireret til mere uddannelse.

Høj uddannelse i sig selv er ikke nok. Region Sjælland støtter derfor også projekter, der øger de studerendes jobchancer efter eksamen. For eksempel er Erhvervsakademi Sjælland projektholder på et projekt, der styrker kontakten til erhvervslivet, både for undervisere og studerende. Underviserne kan komme i underviserpraktik i en virksomhed for at opdatere deres viden. Og de studerende får lettere ved at opnå international erfaring med en bedre og mere systematisk formidling af praktikpladser i udlandet.

 


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Ole Drost, formand for Regionsrådets udvalg for forskning, innovation og uddannelse, 29 79 70 91

 


 
Oprettet
08.08.13
Opdateret
17.07.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52