Søg
 

Tappernøje har nu deres eget korps af akuthjælpere

Pressemeddelelse: Mandag d. 02. oktober 2017

Søndag den 1. oktober var sidste uddannelse- og eksamensdag for de nye akuthjælpere i Tappernøje. Alle 14 deltagere har bestået uddannelsen og er nu klar til at hjælpe i nærområdet omkring Tappernøje.

Regionsrådsmedlem Jens Ravn var som formand for det politiske udvalg for det præhospitale område i Tappernøje for at følge de nye akuthjælpere, og sidst på dagen overrakte han de eftertragtede beviser.

Katrine håber at redde liv

Akuthjælper Katrine Nielsen, som til daglig arbejder som ergoterapeut i Vordingborg kommune, var ikke i tvivl om sin deltagelse i Tappernøjes nye akuthjælperordning.

- Tanken om at kunne hjælpe et andet menneske og måske være afgørende for liv og død betyder meget. Det at kunne leve i et tryggere liv i lokalområdet med den nye ordning betyder rigtig meget, siger Katrine Nielsen.

- I min hverdag som ergoterapeut ser jeg mange senfølger af for eksempel færdselsuheld og borgere med skader i centralnervesystemet. Hvis jeg her kan være med til at mindske følgerne af sygdom og tilskadekomst, vil det være det hele værd. 

I er hverdagens helte

Initiativtager Charlotte Roest, som også er kontaktperson for Tappernøjeordningen, var også tilstede på den store dag, hvor beviserne skulle overrækkes. Jens Ravn takkede akuthjælperne for deres interesse for ordningen, som nu er den 18. af sin slags i Region Sjælland.

- I er rigtige hverdagens helte, sagde Jens Ravn, før han overrakte kursusbeviser til alle akuthjælperne.

Mandag den 2. oktober kl. 10.00 var ordningen således klar til første udkald.

 

Hjælp på seks-otte minutter

Når akuthjælperne bliver kaldt ud vil de køre ned forbi Korskilde Skolen og hente deres nødvendige udstyr, som opbevares i et opvarmet skab. Herefter begiver de sig til den adresse, hvor den opståede hændelse er.

Akuthjælperne forventes normalt at kunne være fremme indenfor seks til otte minutter efter alarmering, alt afhængig af køreafstanden. Det forventes, at 1-1-2 ordningen i Tappernøje udkaldes mellem 50 til 75 gange årligt.


 Foto med billedtekster

IMG_1637 Akuthjaelpere Tappernoeje.jpg

Jens Ravn fra Regionsrådet får en snak om de overvejelser, Katrine Nielsen har gjort sig, inden hun meldte sig som akuthjælper.

IMG_1643 Akuthjaelpere Tappernoeje.jpg

Katrine Nielsen får overrakt sit kursusbevis af Jens Ravn. Initiativtager Charlotte Roest ser på i højre side.        

 

Kontaktoplysninger for pressen

Præhospital direktør Benny Jørgensen, 40 24 56 83

 
 

​​
Oprettet
02.10.17
Opdateret
02.10.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52