Søg
 

Sygehusdirektør vender tilbage til lægegerning

Pressemeddelelse: Fredag d. 28. april 2017

Arne Cyron, sygehusdirektør ved Nykøbing F. Sygehus, fratræder sin stilling 1. september 2017 for at vende tilbage til den nære patientbehandling som ledende overlæge på medicinsk afdeling på Amager/Hvidovre Hospital.

​Arne Cyron begyndte som sygehusdirektør i Nykøbing F. i 2012 og har ydet en stor indsats for sygehuset. Han er bosiddende i København og har nu som 66-årig valgt at fortsætte sin karriere tættere på sin bopæl og tættere på patienterne. Fra 1. september tiltræder han en ny stilling som ledende overlæge på medicinsk afdeling på Amager/Hvidovre Hospital.

- Det har hele tiden været min plan at afslutte min karriere som læge tættere på patienterne. Jeg har været særdeles glad for at være en del af det engagerede og kompetente team på Nykøbing F. Sygehus, som er et sygehus med rigtig mange kvaliteter. Det har været vigtigt for mig at samle alle de parter, der er på og omkring sygehuset, for at styrke sundhedstilbud og sundhedsindsatsen i området, siger Arne Cyron.

Stærk indsats

Per Bennetsen, adm. direktør i Region Sjælland, betragter Arne Cyrons indsats de senere år på Nykøbing F. Sygehus som en stor og vigtig milepæl for sygehuset.

- Arne Cyron har stået i spidsen for opbygningen af Nykøbing F. Sygehus som et selvstændigt og ambitiøst akutsygehus, der har fokus på at skabe stærke faglige miljøer. Han har også tænkt nyt i rekrutteringsindsatsen og været en af drivkræfterne bag projektet ”Broen til bedre sundhed” med en omfattende befolkningsundersøgelse på Lolland-Falster. Vi vil gerne takke Arne for det store arbejde han har gjort for at opbygge og udvikle Nykøbing F. Sygehus. Sporene til en god fremtid for sygehuset er lagt, og vi vil ønske Arne alt mulig held og lykke fremover. Vi er sikre på, at borgerne på Amager vil få en stærk læge og leder til rådighed, siger Per Bennetsen.

Nykøbing F. Sygehus er i dag blandt frontløberne på det akutte område, hvor der ikke mindst via samarbejde med Harvard Medical School i Boston, USA og med Region Skåne i Sverige satses stærkt på løbende udvikling og uddannelse af højt kvalificerede læger og sygeplejersker. Det er samtidig et klart mål, at borgerne i nærområdet skal opleve, at Nykøbing F. Sygehus er det mest kompetente til at udrede og behandle patienter med typiske folkesygdomme. Det betyder også, at sygehuset har særlig fokus på det store antal patienter, der har flere sygdomme på samme tid ofte med komplekse problemer til følge.

Ny sygehusledelse

I forlængelse af Arne Cyrons opsigelse er det besluttet, at sygehusledelsen på Nykøbing F. Sygehus fra 1. september 2017 og indtil videre varetages af de nuværende vicedirektører Ricco Norman Dyhr og Inge Paamejer, suppleret af Claus Munk Jensen, der konstitueres som vicedirektør fra 1. september og indtil stillingen som sygehusdirektør er besat.

Claus Munk Jensen er overlæge på ortopædkirurgisk afdeling på sygehuset og er i dag tilknyttet sygehusledelsen som konsulent halvdelen af sin arbejdstid. De tre vicedirektører refererer i perioden til Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland, som blandt andet også vil lede de ugentlige sygehusledelsesmøder.

- Nykøbing F. Sygehus har brug for både fokus og fremdrift henover sommeren og efteråret, hvor vi implementerer Sundhedsplatformen. Samtidig ønsker vi, at vores to relativt nyansatte vicedirektører får ro til at arbejde med at fastholde en stabil drift og en stærk udvikling på sygehuset. Derfor har vi valgt at vente med at besætte stillingen som sygehusdirektør, siger Per Bennetsen.

 

FAKTA

Sygehusledelsen på Nykøbing F. Sygehus fra 1. september 2017 og indtil stillingen som sygehusdirektør bliver besat:

  • Vicedirektør Ricco Norman Dyhr
  • Vicedirektør Inge Paamejer
  • Konstitueret vicedirektør Claus Munk Jensen

De tre vicedirektører refererer til Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland, som blandt andet også vil lede de ugentlige sygehusledelsesmøder.

 
 

Kontaktoplysninger for pressen:

Arne Cyron, sygehusdirektør, Nykøbing F. Sygehus, 29 21 88 77

Per Bennetsen, adm. direktør, Region Sjælland, 30 66 03 77

 
 
Oprettet
28.04.17
Opdateret
28.04.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52