Søg
 

Sundhedsplatformen kom godt fra start i Region Sjælland

Pressemeddelelse: Lørdag d. 25. november 2017

Alt gik som planlagt, da Sundhedsplatformen i nat kl. 03.00 blev taget i brug på sygehusene i Region Sjælland.

​Startskuddet til Sundhedsplatformen i Region Sjælland i nat kl. 03.00 er gået efter planen. Sådan lyder meldingen fra Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland.

- Sundhedsplatformen kører stabilt på alle vores sygehuse og i psykiatrien. Der er naturligvis ting og fejlmeldinger, der skal rettes til.  Det kan ikke undgås, at teknikken kan drille, og personalet skal naturligvis også bruge tid på at lære systemet at kende. Medarbejderne har leveret en imponerende indsats og knoklet for at blive klar til Sundhedsplatformen. Vi har gennem det seneste år forberedt os grundigt, siger Lars Onsberg Henriksen.

12.000 medarbejdere i Region Sjælland er blevet undervist i Sundhedsplatformen og alle sygehusafdelinger har forberedt nye arbejdsgange. Fredag aften kl. 18 stoppede personalet på alle sygehusene med at udfylde patientjournaler i regionens gamle it-system OPUS og begyndte at notere nye indlæggelser i gammeldags papirjournaler, indtil de kl. 03 i nat var klar til at registrere i Sundhedsplatformen.  

Ekstra personale

Sundhedsplatformen er nu taget i drift på sygehusene samt psykiatrien og patientbehandlingen foregår som forventet. Det er målet, at patienterne kun i begrænset skal mærke til, at Region Sjælland har taget et nyt system i brug, som naturligvis kræver noget tilvænning fra personalet.

Sygehusene og psykiatrien har planlagt en nedgang i de ambulante og planlagte patientforløb, når Sundhedsplatformen nu indføres. Netop for at give medarbejderne tid til at lære det nye system godt at kende. Region Sjælland har desuden hentet ekstra hjælp ind i form af DTU-studerende og medicinstuderende, som i de første uger skal assistere personalet med at anvende det nye system sikkert og korrekt.

- Vi har også indkaldt ekstra personale, så vi er på alt det akutte stort set dobbeltbemandet i weekenden og i de kommende dage. Vi har samtidig et system, hvor vi hver tredje time får indmelding fra de enkelte sygehuse om eventuelle udfordringer i deres akutmodtagelser. Det kan for eksempel være, hvis de har behov for at få nedsat mængden af patienter, så nogle af de andre sygehuse kan aflaste. Kun i en nødsituation vil vi begynde at visitere til vores naboregioner, siger Lars Onsberg Henriksen.


Kontaktoplysninger for pressen

Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52

 
Oprettet
25.11.17
Opdateret
26.11.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52