Søg
 

Sundhedsplatformen er ikke dyrere end Systematic

Pressemeddelelse: Onsdag d. 09. maj 2018

Forskellene i prisen på de elektroniske patientjournaler i Region Syddanmark og Region Sjælland skyldes forskellige finansieringsmodeller. Jeg kan konstatere, at Systematic var en dyrere løsning for os, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

​Region Syddanmark har udmeldt, at de over de næste tre år betaler 252,8 millioner kroner for at anskaffe og tage deres nye elektroniske patientjournal fra Systematic i brug. I Region Sjælland har de samlet betalt 692 millioner for Sundhedsplatformen.

- Den store forskel i de to beløb skyldes to vidt forskellige finansieringsmodeller. Vi har i Region Sjælland valgt en model, hvor vi betaler et stort startbeløb for anskaffelsen og implementeringen af systemet og efterfølgende en mindre årlig udgift. I Region Syddanmark har de valgt den omvendte løsning, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, efter han er blevet opdateret på de to udbud af elektroniske patientjournaler.

Mens det ikke er muligt at sammenligne prisen på de elektroniske patientjournaler mellem de to regioner på nuværende tidspunkt, forholder Heino Knudsen sig til de tilbud, som Region Sjælland fik i 2013.

- Jeg kan konstatere, at da Systematic sammen med IBM gav et tilbud på Sundhedsplatformen, var de dyrere end Epic, der vandt udbuddet. Vi skulle betale cirka ti procent mere for Systematics løsning. Samtidig er jeg også betrygget i vores valg af Epic, da mulighederne for videreudvikling er større. De mange muligheder skal vi anvende i fremtiden, når vi har løst de udfordringer, vi oplever lige nu, siger Heino Knudsen.

Epics systemer videreudvikles løbende verden over, og Region Sjælland og Region Hovedstaden kan drage nytte af og koble sig på de videreudviklinger, der sker på flere af verdens største og mest anerkendte sygehuse. Et eksempel på det er, at en række hospitaler i USA arbejder med brugen af kunstig intelligens. Den slags udvikling kan regionerne øst for Storebælt overtage uden at have omkostninger til udviklingen af løsningerne.


Kontaktoplysninger for pressen:

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96

 


 

Oprettet
09.05.18
Opdateret
09.05.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52