Søg
 

Sundhedsplatformen - kontrakt underskrevet

Pressemeddelelse: Fredag d. 20. december 2013

Den 20. december blev den endelige aftale med Epic om levering af Sundhedsplatformen til Region Sjælland og Region Hovedstaden underskrevet.

​Fra venstre: Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland, Hjalte Aaberg, regionsdirektør i Region Hovedstaden, Judy Faulkner, Founder & CEO, Epic, Jens Andersen, administrerende direktør i Region Sjælland og Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Den nye løsning vil resultere i markant forbedret sundheds-it på hospitaler og sygehuse til glæde for borgere og sundhedspersonale i begge regioner.

​Region Sjælland og Region Hovedstaden har underskrevet kontrakten om den kommende sundhedsplatform med den amerikanske virksomhed Epic på baggrund af en meget omfattende udbudsproces. Valget af leverandør er resultatet af en grundig granskning af tilbuddene ud fra kriterierne funktionalitet, økonomi, implementering og teknik. Med aftalen indgår Epic og de to regioner et forpligtende og længerevarende samarbejde.

- Det er en stor dag i dag for alle os, der har arbejdet i mere end to år med udbuddet. I løbet af 2013 er systemerne blevet evalueret og testet i tæt dialog med sundhedspersonalet i begge regioner. Og Epic blev valgt, fordi de samlet set tilbød den økonomisk mest fordelagtige løsning, siger koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland.

Med det nye system får sundhedspersonalet i begge regioner en åben, fleksibel og tidssvarende klinisk it-arbejdsplads, der skaber sammenhæng på tværs af afdelinger og sektorer.

- Vi er stolte over, at Danmark har valgt os til at levere det bedste inden for sundheds-it til de to regioner, og går ydmygt til opgaven. Vi leverer til nogle af de mest anerkendte hospitaler i verden, som Cambridge University Hospitals i England og Kaiser Permanente samt Johns Hopkins Hospital i USA. Danmark er kendt for at have et temmeligt højt niveau af sundhedsteknologi, og vi vil arbejde hårdt for at leve op til dette, siger Judy Faulkner, CEO, Epic.

- Epic, som leverer til mere end 1.100 sundhedsinstitutioner i verden, er kendt for at levere til tiden og til budget. Vi har store forventninger til det strategiske samarbejde, som handler meget mere om understøttelse af klinikerne end om traditionel it. Sundhedsplatformen vil være med til at definere og sætte rammerne for helt nye måder at arbejde på og vil bringe kvaliteten i vores arbejdsgange op på et nyt og mere modent niveau, siger koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden.

Sundhedspersonalet glæder sig til smidige arbejdsgange
I dag oplever klinikerne meget spildtid med dobbeltindtastninger og med at skabe overblik over journalen samt finde relevante data til behandling og forskning. Derudover vil den nye løsning levere beslutningsstøtte helt ud i lommen på personalet, hvilket også er noget personalet efterspørger.

- Mest af alt ser jeg frem til, at vi kun skal arbejde i ét system i stedet for de mange systemer, som vi anvender i dag. Det vil spare en masse tid og sikre en væsentlig forbedring af patientsikkerheden, siger overlæge Rasmus Bisbjerg fra Urologisk Afdeling på Herlev hospital, der var blandt de 500 klinikere, som deltog i udbudsprocessen.

Afdelingssygeplejerske Eva Mosegaard Enevoldsen fra afsnit Ø1, Psykiatrien Øst, Region Sjælland deltog også i udbudsprocessen, og hun er ikke i tvivl om, hvad Sundhedsplatformen kommer til at betyde for det kliniske arbejde: 
- Jeg glæder mig til, at vi får et smidigt og elegant system, som kan give os et samlet overblik over patientens undersøgelser, behandlinger og kontroller på tværs af afdelinger og sygehuse.

Projektet går ind i en ny fase
Projektet går nu ind i implementeringsfasen, og her bliver det en af de helt centrale opgaver at planlægge og sikre en effektiv udrulning af Sundhedsplatformen i begge regioner.

- Der er et enormt potentiale i Sundhedsplatformen, som jeg ser frem til at indfri, og som på sigt vil styrke kvaliteten i vores pleje- og behandlingstilbud i Region Sjælland og Region Hovedstaden, siger Gitte Fangel, vicedirektør, Herlev Hospital og kommende programdirektør for Sundhedsplatformen.

Download billede fra kontraktunderskrivelsen (jpg, høj opløsning)

Billedtekst, fra venstre: Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland, Hjalte Aaberg, regionsdirektør i Region Hovedstaden, Judy Faulkner, Founder & CEO, Epic, Jens Andersen, administrerende direktør i Region Sjælland og Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.


Yderligere oplysninger
Koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland
Tlf. 57 87 50 30
loh@regionsjaelland.dk

Koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden
Tlf. 38 66 50 05
svend.hartling@regionh.dk


Om Sundhedsplatformen
Sundhedsplatformen er en ny og moderne it-platform, der skal erstatte kernefunktionaliteten i de nuværende systemer i Region Hovedstaden (H-EPJ) og Region Sjælland (OPUS) med et mere fleksibelt og åbent system. Sundhedsplatformen bliver baseret på en effektiv og sammenhængende rammeløsning, der giver mulighed for at bringe sygehusvæsenet i begge regioner op på en meget høj it-standard. Sundhedspersonalets arbejde bliver papirløst, og patienten kommer i centrum.

Med Sundhedsplatformen får sundhedspersonalet adgang til alle data på den enkelte patient. Det skal sikre sammenhæng i behandlingen på tværs af sektorer. Samtidig får patienten en større rolle i sit eget sygdomsforløb ved at få adgang til alle informationer og mulighed for at booke tider for behandling og selv indtaste oplysninger i Sundhedsplatformen. Den nye platform forventes at blive taget i brug i løbet af 2016 og være fuldt implementeret i begge regioner inden udgangen af 2017.

Læs mere om Sundhedsplatformen

Om Epic
Epic er en amerikansk virksomhed, som udvikler, installerer og supporterer softwareløsninger til mellemstore og store sundhedsorganisationer og hospitaler verden over. Virksomheden leverer til mere end 1.100 hospitaler, som til sammen servicerer over 172 millioner patienter. Virksomheden blev grundlagt i 1979 og er privat- og medarbejderejet. Epic har over 6.800 ansatte, fortrinsvis i USA, men er også repræsenteret på kontorer i Europa, Asien og Mellemøsten.

Oprettet
20.12.13
Opdateret
06.11.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52