Søg
 

Styrket behandling af neurologiske patienter

Pressemeddelelse: Mandag d. 06. januar 2014

Behandlingen af patienter med nervesygdomme, hjerneblødninger og blodpropper i hjernen samles og styrkes på sygehusene i Roskilde og Holbæk.

Fra 13. januar 2014 overgår al diagnostik og behandling til Roskilde Sygehus, mens Holbæk Sygehus varetager sygehusbaseret genoptræning og rehabilitering af indlagte patienter.

- Sammenlægningen betyder, at vi kan tilbyde patienterne en endnu højere grad af kvalitet i deres behandlingsforløb – lige fra diagnose over behandling til en eventuel sygehusbaseret genoptræning finder sted, fortæller den ledende overlæge fra Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus, Henrik Ancher Sørensen.

- Der lægges stor vægt på at bevare det gode samarbejde med kommunerne omkring blandt andet udskrivning af patienterne. Derfor har vi allerede i december orienteret kommunerne om ændringerne, siger Henrik Ancher Sørensen.

Øget specialisering

Specialesammenlægningen indgår som en del af Sundhedsstyrelsens specialeplan for regionen. Specialeplanen har blandt andet til formål at samle de specialiserede behandlinger for at øge de faglige kompetencer.

- Sammenlægningen betyder, at vi får en øget specialisering inden for både behandling af akutte neurologiske patienter og neuro-rehabilitering. Når vi samler funktioner, forbedrer vi blandt andet mulighederne for at videreuddanne og tiltrække medarbejdere. Det kommer naturligvis patienterne til gode, fortæller ledende overlæge Jesper Gyllenborg ved Neurologisk Afdeling på Roskilde Sygehus.

Der er gjort en stor indsats for at sikre, at ikke alene medarbejderne og kommunerne men også patientforeningerne er orienteret om ændringerne. Som led i denne indsats har Neurologisk Afdeling på Roskilde Sygehus og Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus holdt åbent hus for relevante patientforeninger den 9. december 2013.

Fakta

  • Tidligere har både Roskilde og Holbæk sygehuse varetaget behandling af neurologiske patienter, apopleksipatienter i fase 1 (den akutte fase) og apopleksipatienter i fase 2 (genoptræning og rehabilitering).
  • Ændringerne gælder regionens nordlige del, nemlig patienter fra Odsherred, Kalundborg, Holbæk, Lejre, Roskilde, Køge, Solrød og Greve kommuner.
  • På Næstved Sygehus er der ikke ændringer i patientforløbene, og der modtages fortsat patienter i både den akutte fase og fase 2.
Oprettet
06.01.14
Opdateret
07.01.14
 

 Kontaktoplysninger for pressen

 
Jesper Gyllenborg
Ledende overlæge, Neurologisk Afdeling
Roskilde Sygehus
Mobil 60 77 06 07
 
Henrik Ancher Sørensen
Ledende overlæge, Medicinsk Afdeling
Holbæk Sygehus
Mobil 20 51 66 79 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52