Søg
 

Stop for samarbejde med vikarbureauer

Pressemeddelelse: Onsdag d. 21. august 2019

Region Sjælland er i fuld sving med at opbygge sit eget interne vikarkorps med sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, som fra 1. oktober kan rykke ud, når sygehusene og Psykiatrien har brug for  ​vikarer. Samtidig stopper regionen med at anvende

​vikarer fra eksterne vikarbureauer.​

 
Sygdom, ferie og planlagte kurser. I fremtiden er hjælpen nær, når sygehusene og Psykiatrien i Region Sjælland skal bruge vikarer. Et nyt internt vikarkorps i Region Sjælland med sygeple​​jersker, social- og sundhedsassistenter vil nemlig stå klar til at hjælpe.
 
Regionsrådet i Region Sjælland besluttede som en del af budgettet for 2019 at undersøge mulighederne for at etablere et internt vikarkorps - både for at medvirke til at skabe bedre arbejdsmiljø og for at nedbringe udgifterne til vikarer. Nu er det interne vikarkorps klar til at gå i luften, og regionsrådsformand Heino Knudsen lægger vægt på, at brugen af egne vikarer vil være med til at styrke arbejdsmiljøet på sygehusene og i Psykiatrien:
 
- Etableringen af vores eget vikarkorps er en vigtig arbejdsmiljøindsats. Det vil kunne mærkes på arbejdsmiljøet ude på afdelingerne, fordi det er en kollega, som kender arbejdsgangene og systemerne, der kommer. Samtidig forventer vi, at det interne vikarkorps bidrager til god patientsikkerhed og kvalitet i plejen. Det er også erfaringerne fra de andre regioner. Vi håber også, at vikarerne vil se det som en mulighed at orientere sig på forskellige afdelinger, inden man eventuelt søger en fast stilling på et af vores sygehuse eller i Psykiatrien, siger Heino Knudsen.
 

Bedre og billigere

Det interne vikarkorps skal gøre op med regionens høje udgifter til vikarer:

- Udgifterne til vikarer i Region Sjælland har de seneste år været alt for høje, og vi håber, at vi med vores eget interne vikarkorps får en bedre og billigere løsning. Et internt vikarkorps skal ikke levere et økonomisk overskud, siger Heino Knudsen.
 
Etableringen af det nye vikarkorps betyder også, at Region Sjælland pr 1. oktober stopper med at anvende vikarer fra eksterne, private vikarbureauer. Regionen vil følge situationen tæt i overgangsfasen, så der ikke på nogen måde opstår risiko for patientsikkerheden.
 
Rekruttering af vikarer er i fuld gang og pr 1. oktober er man klar til at gå i luften, fortæller Camilla Pedersen, leder af det nye vikarkorps i Region Sjælland.
 
- De første vikarer er ved at blive ansat, og vi forventer at ansætte flere hundrede i løbet af august og september. Som vikar i Region Sjællands vikarkorps vil man mærke, at man er en del af en arbejdsplads med kollegaer og ledere, som man kender. Det er også meget glædeligt, at vi allerede nu ser flere ansøgninger til vores faste stillinger, hvilket også er en vigtig målsætning for vores indsats med et nyt vikarkorps.
 

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Heino Knudsen, Regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96​

 
 
Oprettet
21.08.19
Opdateret
21.08.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52