Søg
 

Stemmeboksen skal vinde over sofaen med ungevalgmøder

Pressemeddelelse: Mandag d. 09. oktober 2017


66 unge fra Slotshaven Gymnasium skal tirsdag diskutere sundhed, psykiatri, busser og uddannelse med fem kandidater til regionsrådet. 

​Unge i 20'erne stemmer markant mindre end andre befolkningsgrupper - og valgmøder skal gøre stemmeboksen til vinder over sofaen, når der er kommunal- og regionsvalget 21. november.

Skal læger og regioner bruge tid og penge på at forsøge at få folk til at stoppe med at ryge? Eller skal lægerne og regionerne koncentrere sig om at gøre folk raske og for eksempel bruge pengene på bedre og nyt udstyr, flere ansatte i sundhedsvæsenet eller på at udvikle nye behandlingsformer?

Det er nogle af de dilemmaer, som politikere og unge skal drøfte, når Region Sjælland holder valgmøder for elever på uddannelsessteder rundt i regionen.

Tirsdag 10. oktober 2017 kl 9-10.30 foregår det på Slotshaven Gymnasium, Slotshaven 1, Holbæk.

- Det er et supergodt initiativ. De unge har et ønske om at deltage i demokratiet, men kender typisk ikke så meget til regionspolitik, siger rektor Malene Grandjean, Slotshaven Gymnasium.

Følgende kandidater til Regionsvalget 2017 deltager: Anne Ronex, Radikal Venstre, Johannes Lumholt, Nye Borgerlig, Camilla Hove Lund, Venstre, Eva Levinsen, Socialistisk Folkeparti, og Jørgen Holst, Enhedslisten.

Baggrund

Valgmøderne skal vise unge, at regionspolitik i høj grad handler om deres hverdag og fremtid - og på den måde få flere unge til at se fordelen ved at stemme. Unge stemmer mindre end andre befolkningsgrupper. Hvis de 22-29-årige stemte ligesom resten af befolkningen, ville det på landsplan svare til at mere end 100.000 flere unge afgav deres stemme.

Presseinvitation:

Pressen er meget velkommen til at dække valgmøderne og opleve dialogen mellem unge og politikere. Der er ikke offentlig adgang.

Find et valgmøde
Region Sjælland holder i alt 11 ungevalgmøder - du kan se dem alle her:
http://www.regionsjaelland.dk/Politik/valg/ungevalgmoeder-2017/Sider/Moededatoer.aspx

Alle dilemmaerne er beskrevet her:

http://www.regionsjaelland.dk/Politik/valg/ungevalgmoeder-2017/Sider/Dilemmaer-til-ungevalgmoeder.aspx

 

 

Kontaktoplysninger for pressen 

 

Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52

 

Chefkonsulent Maria Post-Kallenbach, Kommunikation, Region Sjælland, 29 17 10 84

 

Rektor Malene Grandjean, Slotshaven Gymnasium, 72 29 02 01

 
 
Oprettet
09.10.17
Opdateret
09.10.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52