Søg
 

Spydspidsen for Steno Diabetes Center Sjælland er fundet

Pressemeddelelse: Onsdag d. 03. januar 2018

Lise Tarnow bliver centerdirektør for det kommende Steno Diabetes Center Sjælland. Hun skal stå i spidsen for at skabe en diabetesbehandling på højeste niveau tæt på borgerne i Region Sjælland.

​Lise Tarnow kommer fra en stilling som forskningschef på Nordsjællands Hospital og har tidligere stået for etableringen af forskningsenheden på det oprindelige Steno Diabetes Center i Gentofte.  

- Vi har store ambitioner med vores behandlingstilbud til de 45.000 diabetikere i Region Sjælland. Lise Tarnow repræsenterer den handlekraft, de samarbejdsevner og det ledelsesmæssige mod, der skal til for at nå ambitionerne, siger Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland, om ansættelsen af den nye centerdirektør.

Steno Diabetes Center Sjælland skal sætte rammen for de samlede kompetencer inden for behandling, forskning og uddannelse i diabetes - og dermed kan der tilbydes en bedre og mere sammenhængende behandling til den enkelte patient. Centret forventes etableret i efteråret 2018.

Et anderledes Steno Diabetes Center

I Region Sjælland skal Lise Tarnow lede et center, der skiller sig ud fra diabetescentrene i de andre regioner. Fremfor at samle centret ét sted i regionen vil den sjællandske udgave have fokus på borgernær behandling. Diabetesbehandlingen fastholdes  derfor på sygehusene i Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster for at sikre, at behandlingen er tæt på borgerne, uanset hvor de bor i regionen.

- Jeg glæder mig meget til udfordringen og til at være med til at skabe anderledes og helt nye måder at arbejde sammen på at forbedre livet for mennesker med diabetes - på tværs af matrikler, sektorer, professioner og geografi, siger Lise Tarnow.

- Steno Diabetes Center Sjælland rummer muligheden for at styrke vores faglige stolthed og mest af alt: At sætte patienten lige midt i centrum - det vil jeg rigtigt gerne være en del af.

Udover borgernær behandling skal Steno Diabetes Center Sjælland yde en særlig indsats for patienter med multisygdom og psykisk sygdom, ligesom centret også vil arbejde for at reducere den sociale ulighed i sundhed i regionen.

Lise Tarnow tiltræder 1. februar som centerdirektør for det kommende Steno Diabetes Center Sjælland, der realiseres i efteråret 2018.

Fakta om centerdirektør Lise Tarnow

  • Uddannet læge i 1990
  • Startede sin lægegerning i Næstved og Faxe, hvor hun var i tre år
  • Herefter arbejdede hun 20 år hos Steno Diabetes Center i Gentofte
  • Siden 2013 har hun været forskningschef på Nordsjællands Hospital
  • Har i en årrække bidraget til at løfte diabetesbehandlingen i blandt andet Indien og Kina
  • Lise Tarnow og hendes mand Jesper Simonsen bor på Skippergården øst for Præstø

Foto til download

Lise Tarnow .jpg


 

Kontaktoplysninger for pressen

Lars Onsberg Henriksen, Koncerndirektør, Region Sjælland, 21 40 93 49

Lise Tarnow, centerdirektør pr. 1. februar 2018, Steno Diabetes Center Sjælland, 40 89 52 57

 
Oprettet
03.01.18
Opdateret
03.01.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52