Søg
 

Spadestik til fremtidens universitetshospital

Pressemeddelelse: Mandag d. 18. september 2017

Region Sjælland bygger fremtidens universitetshospital - og regionsrådsformand Jens Stenbæk tog derfor første spadestik sammen med elever fra 5. klasse, som vokser op sammen med det nye Sjællands Universitetshospital i Køge.

- I dag tager vi det første spadestik til de bygninger, der tilsammen bliver Sjællands Universitetshospital. Det er et lille spadestik for en enkelt mand, men det er et stort stik, som regionen tager hjem i dag efter flere års grundig forberedelse, sagde regionsrådsformand Jens Stenbæk i sin tale ved spadestikket.

Nye behandlinger, forskning og uddannelse

- De bygninger vi placerer her vil for alvor sætte Region Sjælland på landkortet: Her vil vi tilbyde behandlinger, vi ikke selv udfører i dag. Her vil vi uddanne læger og andre faggrupper. Her vil vi forske i, hvordan vores borgere kan undgå sygdom, og her vil vi udvikle bedre behandlinger, sagde Jens Stenbæk.

- Når vi bygger Sjællands Universitetshospital skal vi ikke gøre, som man altid har gjort, men vælge innovative løsninger, så arbejdet bliver lettere for personalet, og patienterne får bedre rammer, mens de er på sygehuset.

Fleksibelt og forberedt til fremskridt

- Vi ved, at den teknologiske udvikling går hurtigt, og vi vil gøre byggeriet fleksibelt, så vi kan følge med tiden. Vi skal være forberedt på de fremskridt, der kommer, allerede mens vi er i gang med at bygge hospitalet - og især efter, at det står færdigt - så bygningerne bliver ved med at være gode rammer for udviklingen, og hospitalet kan følge med tiden, sagde Jens Stenbæk.

4000 m2 videnscenter

Indtil nu har byggeriet holdt sig i jordhøjde - der er gravet, byggemodnet, anlagt p-pladser og åbnet en midlertidig hovedindgang.

Nu skyder fremtidens universitetshospital for første gang i højden med byggeriet af en ny vidensbygning, der opføres af EK Entreprise. Vidensbygningen bliver på 4000 kvadratmeter i to etager, og den skal rumme kontorer, konference- og mødefaciliteter for sygehuspersonale og forskere. 

Næste store milepæl

Den næste store milepæl kommer om et halvt år. I april 2018 beslutter Regionsrådet, hvem der skal være totalentreprenør på 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsfunktioner.

 

FAKTA

 
  • Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital, der bliver næsten tre gange så stort, i alt 185.000 kvadratmeter
  • Byggeriet foregår i flere etaper, hvoraf Vidensbygningen er den første nye bygning. I resten af byggeperioden vil Vidensbygningen blive anvendt til byggeprojekt-kontor
  • Aktuelt er 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger  i udbud i totalentreprise

Billedtekster

- Det er et lille spadestik for en enkelt mand, men det er et stort stik, som regionen tager hjem i dag efter flere års grundig forberedelse, sagde regionsrådsformand Jens Stenbæk. Til venstre projektdirektør Helle Gaub.

Elever fra 5. klasse fra Ellemarkskolen - byggeriets venskabsklasse - havde fyldt en tidskapsel med tidstypiske ting som en fidget spinner og hullede jeans. Tidskapslen graves op, når hele hospitalsbyggeriet står færdigt og minder om, hvor hurtigt udviklingen går

Foto: Joachim Rode

 

Billeder

 

Oprettet
18.09.17
Opdateret
18.09.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52