Søg
 

Sommerskolen på Synscenter Refsnæs fylder 50

Pressemeddelelse: Torsdag d. 22. juni 2017

I 50 år har Synscenter Refsnæs i Kalundborg holdt sommerskole for børn med synsnedsættelse og blindhed.

80 børn fra hele landet er med, når årets sommerskole åbner mandag 26. juni, og de kaster sig ud i aktiviteter som løb, lave mad på bål og leg med kommunikation med stemmen.

Sommerskolen er et unikt tilbud til børnene, der til daglig bor og går i skole rundt om i hele landet. Spørger man børnene selv, er det allervigtigste ved sommerskolen de sjove oplevelser og kammeratskabet. På sommerskolen finder de samtidig nogen at dele de særlige erfaringer og udfordringer, som følger med et børneliv med synsnedsættelse og blindhed.

Det startede på en lejrskole i 1967, hvor børnene som tidens spejdergrupper skulle hente vand og mælk på nærmeste bondegård og lave mad på bål. Dengang i 1967 lærte børnene dyrenes anatomi ved at mærke, kæle og klappe.

Nu står teltene på Synscenter Refsnæs ved Kalundborg, og børnene laver stadig mad på bål. I år venter der børnene en spændende workshop med ”Stemmedoktor”, der sætter fokus på, hvordan man bruger stemmen. Stemmen er helt central, når vi kommunikerer, ikke mindst når man som børnene på sommerskolen har svært ved at aflæse kropssproget hos de mennesker, de taler med.

I anledning af Sommerskolens 50. års jubilæum åbnes lejren mandag 26. juni af Troels Ravn, formand for Folketingets Indenrigs-, børne- og socialudvalg. Han bydes velkommen af regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland.

Understøtter inklusion af børn i kommunerne

Synscenter Refsnæs er det landsdækkende og højt specialiseret tilbud for børn og unge med synsnedsættelse og blindhed. Synscentret er et bo- og skoletilbud i Kalundborg og understøtter med sin specialrådgivning samtidig den lokale inklusion af børnene og de unge i dagtilbud og skoler rundt omkring i kommunerne. Synscenter Refsnæs har den ekspertise, der sikrer at børnenes særlige behov tilgodeses.

- Vi lever i en tid, hvor inklusionen buldrer der ud af i landets kommuner. For børn med alvorlig synsnedsættelse er sommerskolen på Synscenter Refsnæs et vigtigt supplement til hverdagen derhjemme, konstaterer centerleder Kenn Steen Andersen.

På sommerskolen oplever mange børn at være afsted alene uden forældre for første gang. For et barn med synsnedsættelse er det alfa og omega at lære at komme rundt på egen hånd. Hurtigt bevæger de sig hjemmevant rundt. Med stok, briller eller arm fra en kammerat med synsnedsættelse.

Sommerskolens aktiviteter udvikler børnene i retning af at mestre flere færdigheder og styrke deres mulighed for at gennemføre deres skolegang, tage en ungdomsuddannelse og komme i beskæftigelse som voksne.

Pressen er velkommen til åbningen af Sommerskolen, mandag 26. juni kl. 9. Det sker på Synscenter Refsnæs, Kystvejen 112, Kalundborg.

Vedlagt foto fra tidligere sommerskoler samt årets program til orientering

 

Billeder og dokumenter:

Sommerskole 1b.jpg

Sommerskole 2b.jpg

Sommerskole Åbningsprogram mandag den 26.juni 2017docx

Sommerskolen Program 2017.docx


Kontaktoplysninger for pressen:

Kenn Steen Andersen, centerleder, 51 23 12 24
Berit Houmølle, souschef og områdeleder, 60 62 11 15
Nanette Borges, afdelingsleder i Specialrådgivningen, 22 30 04 77

 
 
Oprettet
23.06.17
Opdateret
29.06.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52