Søg
 

Slutspurt for Sundhedsprisen

Pressemeddelelse: Mandag d. 19. september 2011

Du kan stadig nå at komme med forslag til Region Sjællands Sundhedspris på i alt 200.000 kr.

I denne uge går kapløbet om årets to sundhedspriser i Region Sjælland ind i den afgørende fase, når fristen for at indstille kandidater udløber på torsdag den 22. september.

I lighed med sidste år har Region Sjælland inddelt prisen i to, Den store Sundhedspris 2011 på 150.000 kr. og Seernes Sundhedspris på 50.000 kr. Desuden modtagerne vinderne glaskunsteren Torben Jørgensens unikke glasæble som et synligt bevis på hæderen.

Forebyggelse inden for helbred og sundheder er temaet for Den store Sundhedspris på 150.000 kroner, som for eksempel kan gives til en virksomhed, et uddannelsessted eller en forskningsinstitution, der har gjort en særlig indsats.

Sund kost er temaet for Seernes Sundhedspris på 50.000 kroner, der uddeles i samarbejde med TV2 Øst og TV2 Lorry. Virksomheder, foreninger, institutioner eller andre, som yder en speciel indsats, kan komme i betragtning.

Kandidater til priserne skal være hjemmehørende i Region Sjælland, og aktiviteterne skal komme borgerne i regionen til gode.

Kandidater på tv

Seernes Sundhedspris uddeles i samarbejde med TV2 Øst og TV2 Lorry, som fra medio oktober vil præsentere de kandidater, som dommerkomiteen nominerer. En SMS-afstemning blandt seerne afgør, hvem der skal løbe med prisen i år, og vinderen afsløres direkte på TV tirsdag den 29. november.

To dage senere overrækkes så Den store Sundhedspris på de 150.000 kr. Det sker i forbindelse med Regionsrådets møde i Regionshuset i Sorø torsdag den 1. december.

Sidste år gik den store pris til Gerlev Idrætshøjskole for en nyskabelse med at lade mobiltelefoner indgå i leg og motion, mens foreningen Streetpower fra Nyråd fik Seernes Sundhedspris, fordi den har formået at samle folk på tværs af generationerne ved at blande traditionelle motionstilbud med helt nye og mere alternative former.

I dommerpanelet sidder regionsrådsmedlemmerne Nicolai Nicolaisen, Jette Leth Buhl og Kirsten Devantier sammen med kommunalbestyrelsesmedlem Birgitte Steen Jørgensen, Vordingborg, uddannelsesvejleder Ida Husby, Ankerhus, studieværterne Bue Bukh Petersen, TV2 Øst, og Camilla Rozenfeld, TV2 Lorry, samt to fra administrationen i Region Sjælland.

Billeder

(jpg)

Billedtekst: Studieværterne Bue Bukh Petersen, TV2 Øst, og Camilla Rozenfeld, TV2 Lorry, præsenterer de nominerede på tv og får også fornøjelsen af at overrække prisen på 50.000 kr. til vinderen af Seernes Sundhedspris 2011.09.19

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland

Yderligere oplysninger:

Koncerndirektør Per Bennetsen, Region Sjælland, tlf. 30 66 03 77

Oprettet
06.02.12
Opdateret
21.02.18
 

 Kontakt

 
Presseteamet
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52