Søg
 

Slår Maribo sin egen blå-blink-rekord?

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 12. maj 2015

Region Sjælland inviterer for sjette gang til Præhospital Dag for hele familien

Kidnakken i Maribo lægger i lighed med sidste år rammerne til, når Region Sjælland lørdag den 30. maj inviterer til den årlige Præhospital Dag, hvor alt tænkeligt inden for blå blink og redning bliver vist frem i tidsrummet kl. 10 – 14.30.

Traditionelt er Præhospital Dag et arrangement, der samler hele familien, og der er masser af tilbud til både de helt små, de helt voksne og alle dem midt imellem. Ambulancer, lægehelikopter, politibil og akutbil, for blot at nævne lidt fra det omfattende program, står klar til at blive besigtiget nærmere, og man kan få svar på alle spørgsmål fra kystlivredning til førstehjælp, nødbehandling og brandslukning. Desuden er en række af patientforeningerne i Region Sjælland med, så også her kan man få stillet sin spørgelyst og appetit på ny viden.

Gratis adgang

Det er sjette gang, at regionen inviterer til Præhospital Dag, og sidste år tog omkring et par tusinde mod tilbuddet i Maribo, trods et lidt halvdårligt vejr.- Vi er da spændte på, om vi kan komme endnu højere op i besøgstallet i år, siger præhospital direktør Benny Jørgensen, der også denne gang kan opleves i rollen som konferencier dagen igennem. Her skal han især træde i karakter, når akutlægehelikopteren ankommer, for at sikre, at ingen kommer noget til i forbindelse med start og landing.

- Helikopteren plejer at være det helt store trækplaster, men som sædvanlig må vi jo tage det forbehold omkring dens deltagelse, at hvis der kommer en redningsopgave, hvor helikopteren skal i aktion, har den naturligvis førsteret i forhold til Præhospital Dag, understreger Benny Jørgensen.

Der er gratis adgang til arrangementet, som man kan læse mere om på www.regionsjaelland.dk. Her er der i øvrigt også mulighed for at teste egne evner inden for førstehjælp i den såkaldte Chuck Norris-test!

Vedhæftet foto, billedtekst:

Blandt attraktionerne for de mindste ved Præhospital Dag i Maribo sidste år var denne politimotorcykel, som 4-årige Magnus fik en "tur" på.


Kontaktoplysninger for pressen:

Præhospital direktør Benny Jørgensen, tlf. 40 24 56 83

 

Billeder og dokumenter:

DSC_3877(1).jpg

 

 
Oprettet
29.05.15
Opdateret
15.08.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52