Søg
 

Sjællands Universitetshospital i spidsen for nyt dansk-tysk Interreg-kræftbehandlingsprojekt

Pressemeddelelse: Onsdag d. 12. december 2018

Millionstøtte fra EU til projekt, der skal gøre kræftbehandling bedre og billigere. Vi kommer til at sætte helt nye standarder for kræftbehandling, siger Freddy Blak og Evan Lynnerup.

​Kræftpatienter skal have bedre og billigere behandlinger. Det er formålet med et ambitiøst dansk-tysk projekt, Changing Cancer Care, som Sjællands Universitetshospital står i spidsen for. Projektet fik onsdag tildelt 18,5 millioner kroner i støtte fra EUs Interreg-program.
 ​
Freddy Blak, formand for Interreg-udvalget, og udvalgsmedlem Evan Lynnerup har store forventninger til projektet:
 
- Changing Cancer Care har potentiale til at sætte Region Sjælland, Region Syddanmark og Slesvig-Holsten på det internationale landkort. Projektet kommer til at sætte helt nye standarder for kræftbehandling, siger de to, der også begge er medlemmer af Regionsrådet i Region Sjælland.
 
Med Changing Cancer Care skal Sjællands Universitetshospital i tæt samarbejde med bl.a. Professionshøjskolen Absalon, Odense Universitetshospital og partnere i Slesvig-Holsten udvikle, teste og implementere nye arbejdsgange og behandlingstyper på kræftområdet. Der skal blandt andet udvikles nye diagnose- og behandlingsværktøjer, som forbedrer patienternes mulighed for at overleve og samtidig sænker udgifterne til behandlingen. Desuden arbejdes der i projektet på, at mere af behandlingen kan foregå i patientens eget hjem eller ved egen praktiserende læge. Alt sammen til gavn for den enkelte borgers livskvalitet og for en bedre samfundsøkonomi.
 
- Kræft er en folkesygdom, både i Danmark og i Tyskland. Vi står med en presserende udfordring, der kræver handling og forandring. Det er helt afgørende, at vi får udviklet bedre behandlinger for borgernes skyld. Samtidig er der brug for at skabe billigere behandlinger, så vi holder udgifterne til sundhedsvæsenet i ro. Her er det oplagt, at vi samarbejder med vores syddanske og tyske venner, siger Freddy Blak og Evan Lynnerup.
 
Udover Changing Cancer Care-projektet har Interreg-udvalget på mødet 12. december bevilget EU-midler til seks yderligere dansk-tyske projekter. For eksempel kan Kalundborgegnens Erhvervsråd og Sorø Kommune involvere sig i det nye projekt ACCES & ACCELERATION, der modtager 13 millioner kroner i Interreg-tilskud. Projektet skal skabe bedre vilkår for udvikling af mere koordinerende innovative løsninger inden for sundhedsteknologi.
 

Fakta: De får tilskud fra Interreg Deutschland-Danmark

Samlet set har Interreg-udvalget den 12. december 2018 bevilget cirka 60,3 millioner kroner til seks Interreg-projekter. Blandt projekterne er:

  • ​Projektet Changing Cancer Care.  Modtager cirka 18,5 millioner kroner. Partnere i projektet er Sjællands Universitetshospital (Onkologisk afdeling og Palliative Enheder), Region Sjællands afdeling for Produktion, Forskning og Innovation samt Professionshøjskolen Absalon. Derudover projektpartnere fra Region Syddanmark og Slesvig-Holsten.
  • Projektet ACCESS & ACCELERATION (A&A). Modtager cirka 13 millioner kroner. Netværkspartnere fra Region Sjælland: Kalundborgegnens Erhvervsråd og Sorø Erhverv.
  • Projektet KursKultur 2.0. Modtager cirka 16,4 millioner kroner. Det gør det blandt andet muligt for Museum Lolland-Falster og Næstved Kommune at medvirke i projektet KursKultur 2.0, som har til formål at fremme borgernes interkulturelle forståelse og bidrage til at nedbryde sproglige og kulturelle grænser. Projektet skaber mulighederne for, at borgerne i form af en såkaldt mikroprojekt-pulje kan fortsætte det tætte grænsenære samarbejde indenfor emner som musik, sport, kultur m.m.

Det dansk-tyske Interreg-samarbejde

De godkendte projekter hører hjemme i EU-programmet Interreg Deutschland-Danmark.
 
Interreg Deutschland-Danmark har i årene 2014-2020 modtaget 672 millioner kroner i tilskud fra den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU). Pengene bruges til at støtte dansk-tyske projekter. Støtten går til både store strategiske og mindre regionale samarbejdsprojekter. Interreg-programområdet dækker Region Sjælland, Region Syddanmark og nærmest hele Slesvig-Holsten.
 
Siden starten i 2014 har Interreg-udvalget nu godkendt 48 projekter og dermed er cirka 522 millioner kroner af de i alt 672 millioner kroner investeret.
 

Kontaktoplysninger for pressen

Freddy Blak, formand for Interreg-udvalget og regionsrådsmedlem i Region Sjælland, 26 79 35 76

Evan Lynnerup, medlem af Interreg-udvalget og regionsrådsmedlem i Region Sjælland, 21 56 26 06

Niels Henrik Holländer, overlæge på Næstved Sygehus, projektleder for Changing Cancer Care, 40 29 11 86

Christina Ehlers, Kommunikationsansvarlig for Interreg Deutschland-Danmark, 24 61 10 95

Oprettet
12.12.18
Opdateret
12.12.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52