Søg
 

Sjællands Universitetshospital beklager aflysninger

Pressemeddelelse: Onsdag d. 01. november 2017

Aflysning af 26 patienter med nyresten var imod hospitalets retningslinjer. Sjællands Universitetshospital beklager og har udbedret fejlen.

​​En gruppe patienter fik i september aflyst deres behandlingstid på Urologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital. Aflysningerne skete efter en konkret lægefaglig vurdering og omfattede 26 patienter med nyresten og behov for stenknusning.

I det brev, som patienterne modtog, blev de i første omgang ikke oplyst om behandlingsmuligheder på andre hospitaler. Dette er senere sket skriftligt og telefonisk. 20 af patienterne har taget imod tilbud om senere behandling på Sjællands Universitetshospital, mens seks har taget imod tilbud om behandling på andre hospitaler.

Forretningsudvalget for Region Sjælland har på sit møde den 30. oktober udtalt kritik af hændelsesforløbet, herunder at de berørte patienter ikke umiddelbart blev oplyst om andre behandlingsmuligheder.

Beklager fejlen

Aflysningerne på Urologisk Afdeling er i strid med de udmeldte retningslinjer på hospitalet.

Ledende oversygeplejerske på Urologisk Afdeling, Maiken Ruders:

- Vi beklager meget hændelsesforløbet, og er kede af, at en gruppe patienter på denne måde kom i klemme. Set i bakspejlet skulle vi have håndteret situationen anderledes.

Sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital, Henrik Villadsen:

Kritikken af hændelsesforløbet er fuldt berettiget, og jeg vil endnu engang beklage på hospitalets vegne. Samtidig noterer jeg med tilfredshed, at afdelingen har rettet op på sine procedurer, så en lignende situation ikke opstår igen.


Kontaktoplysninger for pressen

Ledende oversygeplejerske på Urologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Maiken Ruders, 23 34 99 57

Sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital, Henrik Villadsen, 28 95 27 28

 
Oprettet
01.11.17
Opdateret
01.11.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52