Royalt fremmøde ved Osteoporoseforeningens uddeling af forskningslegater mod overset folkesygdom

Pressemeddelelse: Onsdag d. 14. oktober 2020

H.K.H. Prinsesse Benedikte vil på vegne af Osteoporoseforeningen være med til at uddele forskningslegater den 20. oktober på Sjællands Universitetshospital, Køge.

​Der kommer fornemt besøg, når Osteoporoseforeningens protektor Prinsesse Benedikte deltager og uddeler foreningens forskningslegater tirsdag den 20. oktober kl. 14.00 - 16.00, hvor modtagerne af legater for i alt 200.000 kr. vil blive offentliggjort.

Arrangementet afholdes på den Internationale Osteoporosedag, i samarbejde med Videnscenter for Knoglesundhed på Sjællands Universitetshospital, Køge.

- At Prinsesse Benedikte er med til at præsentere de projekter, som modtager Osteoporoseforeningens legater, vidner om en engageret protektor​. Men det fortæller mig også, at foreningens kamp for bedre opsporing af de mange tusinde danskere, som har knogleskørhed (osteoporose) uden at vide det, er vigtig, siger Ulla Knappe, der er landsformand i Osteoporoseforeningen.

Overset folkesygdom

Op til 600.000 danskere har ifølge Sundhedsstyrelsen knogleskørhed, men de fleste ved det ikke (ca. 450.000). Ved legatuddelingen vil der derfor være fokus på viden om knogleskørhed, og på den baggrund er både Osteoporoseforeningens landsbestyrelse og præsidium samt Ellab-fonden, repræsentanter fra Region Sjælland, Sjællands Universitetshospital m.fl. til stede under arrangementet.

- Foreningen kæmper for bedre vilkår for mennesker med knogleskørhed, og derfor er jeg glad for, at vi for 13. år i træk kan understøtte vidensområdet ved at uddele legater, som fremmer forskning i knogleskørhed, der skal ligge til grund for bedre opsporing, forebyggelse og behandling, siger Ulla Knappe, landsformand i Osteoporoseforeningen.

Viden i centrum

Blandt vidensaktørerne på osteoporoseområdet er også det nationale Videnscenter for Knoglesundhed, som blev etableret i 2018 af Sjællands Universitetshospital via en donation fra Ellab-fonden. Videnscenteret vil give patienter med osteoporose et bedre liv gennem mere og bedre viden om sygdommen.

- Vi arbejder for at fremme viden hos borgere, patienter, behandlere og beslutningstagere. Vores forskning fokuserer på udfordringer i sundhedssystemet, og vi arbejder på tværs af sektorer med patienten i centrum. I sidste ende skal vores viden ud til hele befolkningen, siger overlæge, ph.d. Mette Friberg Hitz, som er centerleder ved Videnscenter for Knoglesundhed.

Inspirerende at følge

Det store arbejde for at skabe oplysning og viden, som Osteoporoseforeningen og Videnscenter for Knoglesundhed gør i patienternes tjeneste, vækker opsigt og inspiration i Region Sjælland.

- I Region Sjælland er det vigtigt for os at bidrage til at have fokus på og forske i det, som flest fejler. Cirka 600.000 danskere har knogleskørhed, og det er inspirerende at følge de vigtige indsatser og projekter, der er sat i værk. Ikke bare for os i Region Sjælland men for hele landet. Både Osteoporoseforeningen og Videnscenter for Knoglesundhed har et nationalt fokus, hvilket er vigtigt, så vi hjælper de mange borgere med knogleskørhed, siger regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen, der på dagen vil fortælle om de indsatser, som Region Sjælland gør på osteoporoseområdet.

FOR PRESSEN: TID & STED

Uddelingen af forskningslegater finder sted på Sjællands Universitetshospital, Auditorium, Lykkebækvej 1, 4600 Køge kl. 14.00 - 16.00, og kl. 15.25 - 16.00 vil der være forfriskninger og evt. mulighed for interviews for pressen.

Arrangementet er for inviterede, dog kan pressen deltage ved tilmelding.

Kontaktoplysninger for pressen

Kommunikations- og marketingsansvarlig Jonathan Hammershøi, Osteoporoseforeningen, jh@osteoporose-f.dk, 21 31 04 24
Chefkonsulent, presse og kommunikation, Linda Bang Jessen, Sjællands Universitetshospital, lijes@regionsjaelland.dk,  25 16 38 15
14.10.20